banner24
banner25

Menderes'te Şiirin Müzikle Yolculuğu

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi'nde "Şiirin Müzikle Yolculuğu" Haziran ayında tamamlanıyor.

Menderes'te Şiirin Müzikle Yolculuğu

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi'nde "Şiirin Müzikle Yolculuğu" Haziran ayında tamamlanıyor.

13 Haziran 2020 Cumartesi 12:03
Menderes'te Şiirin Müzikle Yolculuğu

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi 11/A sınıfı öğrencileri, Eylül 2019'da Edebiyat öğretmenleri Cansel Akarsu Çubuk koordinatörlüğünde "Şiirin Müzikle Yolculuğu" adlı e-Twinning projesine başlamıştı.Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Azerbaycan'dan toplam 39 öğretmen ve 494 lise öğrencisinin katıldığı proje haziran ayında tamamlanıyor.

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi Şiirin Müzikle Yolculuğu e Twinning projesine 24 öğrenci ile katıldı.Bu kapsamda proje öğrencilerimiz edebiyatımızdaki bestelenmiş şiirleri ve şairlerini araştırdılar, Web 2.0 araçlarıyla bestelenmiş şiir ve şairleri temalı bulmaca hazırladılar, bestekarlar ve makamları,afiş ve logo çalışmaları, yarışmalar, akrostiş şiir yazma, bestelenmiş şiirlerin hikayelerini araştırarak bir e-book hazırlama , en sevilen bestelenmiş şiir anketi yaparak belirlenen şair ve şiirleri ile ilgili çalışmalar ve pano yapma, kahoot hazırlama ve oynama gibi farklı birçok çalışmaya imza attılar. Ayrıca proje ortağı okul öğrencileri ile karma takımlar oluşturarak türkü ve şarkı seslendirmeleri, karikatür e-dergi hazırlama, zihin haritası el kitabı oluşturma ,akrostiş şiir yazma , işaret dili ile İstiklal Marşımız, ortak radyo yayını, ortak rap şarkısı yazma ve seslendirme gibi yaratıcılıklarını harekete geçiren birbirinden farklı etkinliği Türkiye´nin farklı şehirlerinden ve Azerbaycanlı akranlarından oluşan grup çalışmaları içerisinde yaptılar.

Ayraç Yolculuğu çalışması ile öğrencilerin iletişim becerileri daha da pekişti. Proje öğrencileri web2.0 araçları ile tasarladıkları bestelenmiş şiirler ve şairleri temalı kitap ayraçlarını bastırarak projede eşleştikleri okul öğrencilerine gönderdi.

Öğrencilerini projedeki çalışmalarından dolayı kutladığını ve onlarla gurur duyduğunu belirten proje koordinatör öğretmeni Cansel Akarsu Çubuk, "Proje kapsamında öğrencilerin hoşgörü çerçevesinde birbirlerinin düşünce ve fikirlerine saygılı olmayı öğrendiklerini, başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti. Birbirleriyle işbirliği yaparken hem öğrendiler hem öğrettiler, birlikte araştırarak-yaparak-yaşayarak öğrenmenin keyifli yolunu keşfettiler” dedi.

Son Güncelleme: 13.06.2020 12:15
Anahtar Kelimeler:
MenderesşiirMüzik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.