banner24
banner25

Yenidoğan ve hamile fotoğrafçılığına talep arttı

Son yılların popüler fotoğrafçılık tarzı yenidoğan ve hamile fotoğrafçılığında uzmanlaşan Zehra Polat, bebeklerle çalışmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yenidoğan ve hamile fotoğrafçılığına talep arttı

Son yılların popüler fotoğrafçılık tarzı yenidoğan ve hamile fotoğrafçılığında uzmanlaşan Zehra Polat, bebeklerle çalışmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

05 Ağustos 2023 Cumartesi 08:27
Yenidoğan ve hamile fotoğrafçılığına talep arttı
Polat, yenidoğan ve hamile fotoğrafçılığı hakkında çeşitli bilgiler verdi.
Fotoğrafçı Zehra Polat, “Ben yenidoğan fotoğrafçılığı ile uğraşıyorum. Bir bebek stüdyom var. Burada bebek çekimi, hamile çekimi, yenidoğan çekimi yapıyoruz. İş olarak fotoğraf çekmeyi seviyorum ama bazen sadece haz amaçlı çıkıp fotoğraf çekiyorum. Pazar günleri makinemi alıp dışarıya çıkıyorum. İşle hobi bambaşka bir durum. Gizem Atak, Özge Işık ve ben Zehra Polat olarak 3 ortak olarak bu işi yapıyoruz. Yaklaşık bir yıldır beraber çalışıyoruz. Ortaklığımız Gizem Atak’ın Amerika’ya taşınma fikrini sosyal medyada paylaşması ile başladı. Ben onu sosyal medyadan takip ediyordum. Yeni bir hayata sıfırdan başlamak istemesi çok ilgimi çekti. Ona yardımcı olabilecek Amerika’da kişilerle görüştürdüm. Sonra o Amerika’ya gitti. Bende burada işe başladım. O da Atlanta’da bebek stüdyosu açıyor. Yani şirketimizin hem İzmir’de hemde Atlanta’da iki şubesi olacak. Farklı bir kıtada bir şubemiz olacak. Güzel bir gelişme bizim için. İleride fotoğraf paketlerimizin içine ABD’yi de ekleyebiliriz. Zaman gösterecek. Sanat Turizmi akımını başlatabiliriz.
“Yaklaşık 8 yıldır Türkiye’de bebek çekimleri yapılıyor. Yavaş yavaş popüler oldu diyebiliriz. İnsanlar yenidoğan çekimlerinin ne zaman yapılacağını öğrenmeye başladılar. Sonra stüdyolardaki kıyafetler ve temalar çoğaldı. Popülaritesi her geçen gün artıyor. Gebelik çekimleride rağbet görüyor. Ayrıca aile çekimlerimizde var. Stüdyomuzda christmas alanımız oluyor. Ayrıca spring season diye bir konseptimiz oluyor.Yeni doğan çekimleri doğumdan sonra 10 gün içinde yapılıyor. Bebeklerin anne karnındaki esnekliğinden faydalanıyoruz. Hamur gibi oldukları için onları pozlandırıyoruz.”
“Ben 6-7 yaşlarımda fotoğrafa merak saldım. Fotoğraf çekilmek, fotoğraf çekmek, fotoğraf makinesine dokunmaya olan ilgim çocukluk yıllarımda başladı. Ben kendi işimi yapmak istiyorum. Yoruma açık olması ve değişime müsait olması da bana çok uyuyor. Küçük yaşlarda Kuşadası’nda büyüdüğüm için turistlerin sürekli fotoğraf çekme merakı beni çok etkiledi. Bunu hep sorguluyordum. Bende turistlerle iletişime geçiyordum. ‘Photo Please’ kelimeleriyle çocukluk yıllarımda çok fotoğraf çekildim ve çektim.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.