banner24
banner25

Torbalı’da trafikte kural ihlaline geçit yok

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nin başarılı çalışmaları devam ediyor.

Torbalı’da trafikte kural ihlaline geçit yok

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nin başarılı çalışmaları devam ediyor.

28 Mayıs 2021 Cuma 12:32
Torbalı’da trafikte kural ihlaline geçit yok

Ekipler tarafından yapılan denetimlerde trafik yoğunluğu ve durumuna göre bazen araç sürücüleri durdurularak yüzüne karşı bazen ise kavşağa geliş kısmında bulunan görevlilerin çekmiş olduğu video kaydı-fotoğraflar ve Drone görüntüleri, KGYS görevlimizin kameralar üzerinden tespiti ile ihlallerde bulunan araçların tescil plakalarına cezai işlem uygulanıyor.

En çok tespit edilen ihlallerin başında emniyet şeridi ihlali yer aldı. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz bir yıl içerisinde "Emniyet Şeridi kuralını ihlal eden" 2032 araç hakkında Trafik İdari Para Cezası uyguladı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlçe merkezimiz dahilinde 550. Devlet Karayolu üzerinde bulunan Kemalpaşa ve Bayındır kavşaklarında özellikle sabah ve akşam trafiğinde aşırı talep ve alternatif güzergahın olmayışı kaynaklı trafik yoğunluğu her geçen gün artmaktadır. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekiplerimiz trafik yoğunluğu yaşandığı sabah ve akşam saatleri olmak üzere bu kavşaklarda görev alırken, İlçemizde bulunan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile kavşakların trafik yoğunluğu takip edilmekte ve meydana gelen trafik kazası, araç arızaları gibi durumlar tespit edilerek görevli ekiplerimize vakit kaybetmeksizin iletilerek olumsuzluklara anında müdahale edilmektedir.

Kavşaklarımızda trafik tanzim ve düzenlemesi yapan ekiplerimizin yanı sıra kavşaklara giriş noktalarında görevli ekiplerimiz de başta Emniyet Şeridi ve Banket kullanımı, Seyir halinde iken cep telefonu kullanımı, Emniyet kemeri ve kask takma zorunluluğu, Şerit izleme ve değiştirme kurallarını ihlal gibi maddeler başta olmak üzere diğer trafik kural ihlalleri ile ilgili denetimlerini gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Bu denetimler; trafik yoğunluğu ve durumuna göre bazen araç sürücüleri durdurularak yüzüne karşı bazen ise kavşağa geliş kısmında bulunan görevlilerimizin çekmiş olduğu video kaydı-fotoğraflar ve Drone görüntüleri, KGYS görevlimizin kameralar üzerinden tespiti ile ihlallerde bulunan araçların tescil plakalarına cezai işlem uygulanmaktadır.

Tespit edilen ihlallerin en başında halk arasında emniyet şeridi ihlali olarakda bilinen ve Karayolları Trafik Kanununun 46/2-f maddesinde geçen "Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin;

Trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak zorundadırlar" ihlali gelmektedir. Kanun maddesinde de açık olarak belirtildiği üzere Emniyet şeridi ve banketlerin kullanılmasını gerektirecek haller bellidir. Bunun dışında herhangi bir amaçla emniyet şeridi ve banketleri kullanmak Karayolları Trafik Kanununa göre trafik kural ihlali olacaktır. Emniyet şeridi ve banketler Acil yardım veya genel güvenlik ve asayiş hizmetlerinde kullanılan Ambulans, İtafiye, Emniyet ve Jandarma araçlarının oluşan veya oluşabilecek vakalara intikalini hızlandırmak, en kısa sürede varmasını sağlamak adına kullanması gereken karayolu bölümüdür. Kanunda belirtilen haller dışında emniyet şeridi ve banket kullanımı vakalara giden acil yardım ekiplerinin gecikmesine sebebiyet verecek ve bu durum geri dönüşü olmayan sonuçları beraberinde getirebilecektir.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerimizce geçtiğimiz bir yıl içerisinde "Emniyet Şeridi kuralını ihlal eden" 2032 araç hakkında Trafik İdari Para Cezası uygulanmıştır. Başta Emniyet şeridi ihlali olmak üzere diğer ihlaller üzerinde de denetimlere devam edilmekle birlikte ihlal gerçekleştiren araçlara yönelik cezai işlemlere de aynı kararlılıkla devam edilecektir. Sevdikleriniz ile birlikte kazasız günler dileriz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.