banner24
banner25

Sıcaklar artınca soğuk baklava satışları ikiye katladı

Yaz mevsiminin sıcak günlerinde vatandaşlar, iç serinleten lezzet soğuk baklavaya yöneldi.

Sıcaklar artınca soğuk baklava satışları ikiye katladı

Yaz mevsiminin sıcak günlerinde vatandaşlar, iç serinleten lezzet soğuk baklavaya yöneldi.

17 Haziran 2021 Perşembe 10:29
Sıcaklar artınca soğuk baklava satışları ikiye katladı

Bitter çikolatalı ve Antep fıstıklı olmak üzere 2 çeşidi bulunan soğuk baklava satışları, yazın ilk günlerinde 2 katına çıktı.

Dondurmayla ayrı bir lezzet şölenine dönüşen soğuk baklava, klasik baklavaların satış rakamlarını kışın bile zorlayan bir konuma geldi. İzmir'de 4 şubesiyle hizmet veren 'İlhami Tatlıcı' firması Genel Müdürü İlhami Bukin, “Yazın gelmesiyle birlikte soğuk baklava satışları ikiye katladı. Bizim bu ürünümüz dolaba girebilen bir ürün. Dolaba girdiği zaman daha da lezzetli oluyor. Normal baklava dolaba girdiğinde şekerleme yapıyor. Soğuk baklava ise lezzetine lezzet katıyor. Yazlıkçı müşterilerimiz deep freeze koyuyorlar. Oradan çıkarıp yiyorlar. Şubelerimiz yazlıklara yakın bölgelerde yer alıyor. Klasik dışında lezzet arayanlar soğuk baklavayı tercih ediyorlar. Yapılış olarak ilk açması, baklavanın döşenmesi kısmı aynı ilerliyor. İçerisinde kullandığımız sos olayı normal baklavadan çok farklı oluyor. Normal baklavaya şerbet dökülür. Buna kremayla sos karışımı dökülür. Normal baklavada şerbet su ve limonla ayarlanır. Soğuk baklavada ise sütle ayarlanır. Yazla birlikte dondurmayla birlikte tercih ediliyor. Biz de lezzet olarak dondurmayla tavsiye ediyoruz. Dondurmasız da yenir. Daha yoğun bir lezzet için dondurmayla tercih ediliyor. Orijinali bitter çikolatalı soğuk baklavamız. İkinci ürünümüz ise Antep Fıstıklı soğuk baklavamız. İçinde dışında bol Antep fıstığı yer alıyor diye konuştu.

İzmir'e lezzet katan firmalardan 'İlhami Tatlıcı' şubeleri Güzelbahçe, Urla, Yelki ve Buca'da yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.