banner24
banner25

Can Dostlara Bergama'da Seferberlik

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Bergama’da adeta seferberlik ilan edildi.

Can Dostlara Bergama'da Seferberlik

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Bergama’da adeta seferberlik ilan edildi.

19 Nisan 2020 Pazar 16:12
Can Dostlara Bergama'da Seferberlik

Her gün belirli bir rut halinde dolaşmaya başlayan Belediye ekipleri can dostlarımızı bu süreçte yalnız bırakmıyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında can dostlara yapılan besleme faaliyetine bu kez Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, Tarım İlçe Müdürü Adem Aklar, Bergama Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Emel Ürper, Belediye ve Tarım İlçe Müdürlüğü veterinerleri ile zabıta ekipleri katıldı. Farkındalık oluşturmak için hep birlikte ilçenin muhtelif yerlerine mama dağıtıp, besleme yaptılar.

BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU “GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN, SOKAKTAKİ CAN DOSTLARIMIZ BİZE EMANET”

Koronavirüs salgını kapsamında ilan edilen 2.’nci 48 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle işyerlerinin kapalı olması, vatandaşların sokağa çıkamamaları nedeniyle yemek bulma sorunu yaşayan sokak hayvanları Bergama’da unutulmadı. Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, Tarım İlçe Müdürü Adem Aklar, Bergama Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Emel Ürper, veteriner işleri ve zabıta birimi ekipleri, ilçe genelinde sokak hayvanlarının yemek bulmakta zorlanacakları bölgelere mama dağıtımı yaptılar. Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu “Vatandaşlarımızın gözü arkada arkamasın, sokaktaki can dostlarımız bize emanet” dedi.

Koronavirüs salgınına bağlı olarak lokanta, kafe, pastane gibi işyerlerinin geçici süreyle kapatılması, günlük hayatın yanında en çok sokak hayvanlarını etkiledi. 2.’nci kez ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle yemek bulamayan can dostlar unutulmadı. Yerleşim yerleri içinde ve dışında, su ve yemek bulamayan ve açlık tehlikesi ile karşı karışa kalan hayvanlara Bergama’da Belediye, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Hayvan Koruma Derneği birlikteliğiyle besleme yapılmaya devam ediliyor.

BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU “BELEDİYE OLARAK DÜZENLİ BESLEME YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren Belediye olarak mama dağıtımına düzenli olarak devam ettiklerini belirten Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, “Tarihi kentimiz Bergama’da yaşayan her can bizim için çok kıymetli. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan sokak hayvanları için ilçemiz genelinde birçok noktaya mama dağıtımına devam ediyoruz. Tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan bu illet ile belediye olarak en üst seviyede tedbir alarak mücadele etmeye çalışıyoruz. Bir yandan 65 yaş üstü büyüklerimiz ve vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Bir yandan pazaryerlerimizde düzenlemeler yapıp, maske ve eldiven dağıtıyoruz. Bu süreçte can dostlarımızın aç kalmaması için elimizden geleni de yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.