banner24
banner25

Uzay Turizmi İçin Hazırlanan Ay Mekiği 4 Ay Sonra Hazır

İnsanları uzaya götürerek 'Uzay Turizmi'ni başlatmak için uzun süredir çalışan SpaceX şirketi, insanları Ay'a götürecek olan 'Ay Mekiği'nin 4 ay sonra hazır olacağını açıkladı.

Uzay Turizmi İçin Hazırlanan Ay Mekiği 4 Ay Sonra Hazır

İnsanları uzaya götürerek 'Uzay Turizmi'ni başlatmak için uzun süredir çalışan SpaceX şirketi, insanları Ay'a götürecek olan 'Ay Mekiği'nin 4 ay sonra hazır olacağını açıkladı.

11 Haziran 2017 Pazar 02:16
Uzay Turizmi İçin Hazırlanan Ay Mekiği 4 Ay Sonra Hazır

İnsanları uzaya götürerek 'Uzay Turizmi'ni başlatmak için uzun süredir çalışan SpaceX şirketi, insanları Ay'a götürecek olan 'Ay Mekiği'nin 4 ay sonra hazır olacağını açıkladı. Açıklama, SpaceX'in patronu Elon Musk'dan geldi. Uzay turizmi hakkında bilgi almak isteyenlerin merakla beklediği açıklama nihayet geldi. Bugüne kadar uzay turizmi makale leri yazıldı. Uzay turistleri de merak edilen bir diğer konu. Uzay turizm fiyat konusu da merak edilen bir diğer konu. Uzay turizmi yapan şirketler arasında en önemlisi SpaceX şirketi.

SpaceX şirketi, uzun süredir uzay turizmi çalışmaları yapıyor. İnsanlara uzayda turistik seyahat ettirme amacı ile yola çıkan şirket, ilk turistik uzay yolculuğu için geliştirdiği mekiğin 4 ay sonra hazır hale geleceğini açıkladı.

Elon Musk'a ait olan SpaceX uzay şirketi, uzay turizmi ile ilgili dönüm noktası olacak gelişmeleri önümüzdeki aylarda hayata geçirmeye hazırlanıyor.

SpaceX'in sahibi Elon Musk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan kendisine konuyla ilgili olarak yöneltilen bir soruyu yanıtladı. Elon Musk, SpaceX adlı şirketinin, Falcon Heavy adlı dev roketini önümüzdeki aylarda fırlatacağını belirtti. Geliştirilen Falcon Heavy adlı roketin insanları Ay'a götürmesi amaçlanıyor.

Musk, Tweet'de verdiği yanıtta, tüm Falcon Heavy çekirdeklerinin 2-3 ay içinde Cape Canaveral Havacılık İstasyonu'nda hazır olacağını ve fırlatmanın da bir ay sonra gerçekleşeceğini kaydetti.

Bu açıklamaya göre en fazla 4 ay içinde, yaz sonuna doğru, Falcon Heavy roketi uzaya fırlatılmış olacak.

DÜNYADAKİ EN GÜÇLÜ ROKET

Falcon Heavy'nin dünyadaki en güçlü roket olması hedefleniyor. Falcon Heavy, 54 ton ağırlığında yükü uzaya gönderme kapasitesine sahip bir roket. Roketin ilk uzay turistlerini de 2018 yılı içinde Ay'a götürmesi hedefleniyor. Ay'a olan turistik yolculuğun altı veya yedi gün sürmesi bekleniyor.

Falcon Heavy roketi ayrıca SpaceX'in 2025 yılında Mars'a gerçekleştirmeyi düşündüğü uçuşunda da kullanılacak.

Son Güncelleme: 11.06.2017 02:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.