banner24
banner25

Uzayda Kurulacak Ülkenin Şimdiden 180 Bin Vatandaşı Var

Rus iş adamı Igor Ashurbeyli ve bir grup uzay bilimcisi önderliğinde uzayda bir ülke kurma planıyla yola çıkan Asgardia, uzayda 'Asgardia Ülkesi'ni kurmaya hazırlanıyor.

Uzayda Kurulacak Ülkenin Şimdiden 180 Bin Vatandaşı Var

Rus iş adamı Igor Ashurbeyli ve bir grup uzay bilimcisi önderliğinde uzayda bir ülke kurma planıyla yola çıkan Asgardia, uzayda 'Asgardia Ülkesi'ni kurmaya hazırlanıyor.

11 Haziran 2017 Pazar 16:07
Uzayda Kurulacak Ülkenin Şimdiden 180 Bin Vatandaşı Var

Rus iş adamı Igor Ashurbeyli ve bir grup uzay bilimcisi önderliğinde uzayda bir ülke kurma planıyla yola çıkan Asgardia, uzayda 'Asgardia Ülkesi'ni kurmaya hazırlanıyor. Asgardia ülkesi, dünyada yer alan sınırlayıcı kanunlardan uzak bir veri ve vergi cenneti oluşturmayı hedefliyor. Üstelik uzayda kurulacak Asgardia Ülkesi'nin daha şimdiden 180 bin vatandaşı bile var. Asgardia başvuru için Asgardia başvuru formu doldurmak gerekiyor. Asgardia başvuru yapmak için Asgardia başvuru şartları nın yer aldığı form internet üzerinden dolduruluyor. Böylece Asgardia vatandaşlık başvuru yapılıyor. Asgardia, önümüzdeki günlerde uzaya küçük bir veri bankası gönderecek. Bu sayede uzaydan hizmet veren ilk veri depolama servisi hayata geçmiş olacak.

Sistem henüz deneme aşamasında. Sistemde, 10 santimetreküp boyutlarında iki adet kutucuktan oluşan ve içinde de 512 GB kapasiteye sahip SSD bulunduran bir uydu bukunuyor. Bu uydu, ABD'nin Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatacağı tedarik rokatine bağlanarak Dünya dışına gönderilecek.

Uydunun içinde ve dışında bulunan radyasyon ölçerler ile radyaston ölçümleri yapılacak ve uzayda veri depolama konusunun sürdürülebilirliği araştırılacak. Fırlatılacak olan uydunun 5 sene sonra Dünya atmosferinde parçalanacağı belirtiliyor.

Bu görev, dünya ülkelerinin kanunlarına bağlı kalmadan uzayda veri depolama amacını taşıyor. Böylece şirket sırları gibi Dünyada depolanması problemli olan veriler uzaydaki veri depolama istasyonunda toplanacak.

Asgardia'nın bu projedeki asıl amacı, uzayın ilk ülkesi haline gelerek, Dünya ülkeleri tarafından bağımsız bir ülke olarak tanınmak. Asgardia ülkesine, internet üzerinden doldurulan vatandaşlık formu ile bugüne kadar 180 bin kişi vatandaş oldu.

DÜNYAYI KORUMAYI DA HEDEFLİYOR

Asgardia, uzayda kuracağı bir platform ile bilimsel amaçla kullanılacak ve Dünya'yı göktaşı gibi dış tehditlerden koruyacak bir ülke haline gelmeyi hedefliyor.

Daha önce de İngiltere'nin 10 kilometre açıklarında, 2.'ci Dünya Savaşı'ndan kalma bir platform üzerinde Sealand Prensliği bağımsızlığını ilan etmişti. Sealand, HavenCo adlı bir veri cennetine ev sahipliği yapmıştı. Uluslar arası kanunlardan bağımsız olarak veri depolayan şirket, 2008 yılında finansi ve hukuki nedenlerden dolayı iflas etmişti.

Asgardia'nın uzayda veri depolama hedefi ile HavenCo'dan boşalan bu alanı da doldurması amaçlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.