banner24
banner25

Google'de Yapay Zeka İle Kendi Besteni Yap

Dünya teknoloji ve internet devi Google, Alman besteci Johann Sebastian Bach'ın doğum gününü kutlamak için bu hafta ilk yapay zeka destekli doodle'ını piyasaya sürdü.

Google'de Yapay Zeka İle Kendi Besteni Yap

Dünya teknoloji ve internet devi Google, Alman besteci Johann Sebastian Bach'ın doğum gününü kutlamak için bu hafta ilk yapay zeka destekli doodle'ını piyasaya sürdü.

22 Mart 2019 Cuma 00:25
Google'de Yapay Zeka İle Kendi Besteni Yap

Dünya teknoloji ve internet devi Google, Alman besteci Johann Sebastian Bach'ın doğum gününü kutlamak için bu hafta ilk yapay zeka destekli doodle'ını piyasaya sürdü. Doodle Perşembe günü piyasaya sürüldü ve Cuma gününe kadar 48 saatlik bir süre boyunca çalışmaya ayarlandı. Google arama motoruna girerek isteyen herkes yapay zeka desteğiyle kendi bestesini yapabilecek.

Alman besteci Bach, 21 Mart'ta artık kullanılmayan Jülyen takviminde doğdu, bugün Gregoryen takviminde doğumgünü 31 Mart'tı. Ancak Google, doğum gününün ilk gününde besteciyi onurlandırdı.

Doodle dünya çapında 70'den fazla ülkede kullanıma sunuldu ve bu yerlerin çoğunda 48 saat boyunca kullanılabilecek. Doodle, kullanıcıların kendi melodilerini oluşturmalarına izin veriyor ve daha sonra doodle'ın içine yerleştirilen yapay zeka, o melodiyi, bestecinin Bach stiline uygun olacak şekilde dönüştürüyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ BESTENİZİ YAPIN

Doodle'ın içinde, kullanıcıların melodilerini bir rock tarzında da duymalarını ve doodle'ın notları Bach gibi seslere nasıl dönüştürdüğünü görmelerini sağlayan özellik var. Google, doodle'ın nasıl gerçekleştiğini merak edenler için Cuma günü doodle'ın sahne arkası videosunu yayınlamayı planlıyor.

Doodle, Google Magenta, Google People + AI Research ekibi ve doodle ekipleri arasındaki işbirliği ile oluşturuldu. Macenta, makine öğrenmeyi, yumuşak geçişlere ve harmozinlere yardımcı olmak gibi çeşitli şekillerde müzik yapmak için kullanan bir proje. Google’ın PAIR programı araştırma yapar ve AI yaklaşımını şekillendirmeye yardımcı olan teknolojiler oluşturur. 

Son Güncelleme: 10.11.2019 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.