banner24
banner25

Fenomen Okulu, TikTok'ta 500 milyon izlenmeye ulaştı

TikTok'u kazanç kapısı haline getiren isimlerin 2021 yılı kazançları Forbes tarafından açıklandı.

Fenomen Okulu, TikTok'ta 500 milyon izlenmeye ulaştı

TikTok'u kazanç kapısı haline getiren isimlerin 2021 yılı kazançları Forbes tarafından açıklandı.

19 Ocak 2022 Çarşamba 10:43
Fenomen Okulu, TikTok'ta 500 milyon izlenmeye ulaştı
TikTok fenomenlerinin kazançları dudak uçuklatırken dev şirketleri yöneten isimleri de geride bıraktı. 133 milyon takipçisi bulunan Charli D’Amelio sadece bir yılda TikTok üzerinden 17,5 milyon dolar kazandı.
İzmir Bornova'da TikTok ajansı olarak hizmet veren Magic Life Media'nın kurumsal sayfası 6 ayda 1,2 milyon takipçiye ulaştı. Adeta fenomen okulu gibi çalışan ajans bir yandan ekipte yer alan fenomenlerle ilgili içerikler üretirken bir yandan da influencer olmak isteyenlere danışmanlık hizmeti veriyor. İzlenme oranları 500 milyonu geçen fenomenler firmaların da dikkatini çekince reklam tekliflerinin ardı arkası kesilmiyor. Birbirinden ünlü markalar ajans bünyesindeki fenomenlerle reklam çalışmaları yapıyor.
2021'DE 7 İSİM 55 MİLYON DOLAR KAZANDI
TikTok hakkında konuşan Magic Life Media Genel Müdürü İbrahim Vardar, "TikTok'ta geçtiğimiz yıl en çok takipçili 7 isim, tam 55 milyon dolar kazandı. Bu rakamlar her yıl artış gösteriyor" dedi.
6 AYDA 500 MİLYON İZLENMEYE ULAŞTIK
Ajans hakkında açıklamalarda bulunan Vardar, "2021 yılı Haziran ayında kurulan Magic Life Media, yaklaşık 6 ayda TikTok'ta 1,2 milyon takipçiye ulaştı
Sosyal medyada 6 aylık süreçte 500 milyon izlenmeyi gördük. Bununla birlikte bu izlenme gücü bize markaları getirdi. Birçok ünlü markalarla işbirlikleri yapıyoruz. Ülke dışından bile teklifler geliyor. Estonya ve İsveç'ten çok bilinen oyun markalarının reklamlarını aldık. Giyim markaları, teknoloji markalarının reklamlarını alıyoruz. Yiyecek sektöründe çalıştığımız ulusal ve uluslararası markalar var" şeklinde konuştu.
EDA YÖN'ÜN 4 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR
"Kendi bünyemizdeki arkadaşlarımızın 4 milyona yaklaşan takipçileri var. Eda Yön'ün 4 milyon, Su Tihonova'nın 1,5 milyon takipçisi var. Eda, 1 yılda 4 milyon takipçiye ulaştı. Şu anda dizi teklifleri alıyoruz. Müzik yapım şirketlerinden teklifler alıyoruz. Şu anda şan eğitimi alıyor. Yapım şirketi ile anlaşmak üzereyiz. Şahane bir yaz parçası geliyor diyebiliriz."
SOSYAL MEDYA SADECE INSTAGRAM'DAN OLUŞMUYOR
"Biz instagram üzerinde de işler yapıyoruz. Sosyal medya sadece instagramdan oluşmuyor. Bu işin içinde Youtube'ta var. Twitter'da var. TikTok'ta var. TikTok'ta yapılan bütün işler aslında tüm platformları etkiliyor. İnstagramın reels bölümü, Youtube'un shorts bölümü TikTok'la benzer özellikler taşıyor. Bugün çok büyük markalar TikTok'a giriş yaptı. 2 yıl sonra sosyal medyada ilerlemek daha da zor olacak."
YENİ SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA DA VARIZ
"Yeni sosyal medya platformlarında da varız. Yeni çıkan uygulamalardan bize talepler geliyor. Ayrı içerikler üretiyoruz. Her platforma göre ayrı videolar çekiyoruz. Youtube'ta kısa videolar için shorts özelliğini getirdi. En hızlı ulaşabilen içerikler Tiktok'ta."
KENDİ İŞİNİZLE İLGİLİ İÇERİKLER ÜRETİN
TikTok'ta içerik üretmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Vardar, "Siz ne yapıyorsanız Tiktok'ta da onu yapmalısınız. Oyun oynayan oyun oynayacak. Dans eden dans edecek. Dünyada en çok takipçili kişilerden birisi CZN Burak, yemek yapıyor. Yemek videoları çekiyor. Bunu ticaretine de yansıtıyor. Herkes kendi işini paylaşabilir. Kendi işi ile ilgili içerikler çekebilir. Normal hayatında ne yapıyorsan onu çekeceksin."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.