banner24
banner25

Cep Telefonuyla Kaliteli Gece Fotoğraf Çekmek İçin Yeni Uygulama

Akıllı telefonlarda gece çekimleri yapmak zor olabilir. Ancak Google bunu daha da kolaylaştırmaya çalışıyor.

Cep Telefonuyla Kaliteli Gece Fotoğraf Çekmek İçin Yeni Uygulama

Akıllı telefonlarda gece çekimleri yapmak zor olabilir. Ancak Google bunu daha da kolaylaştırmaya çalışıyor.

28 Nisan 2017 Cuma 12:22
Cep Telefonuyla Kaliteli Gece Fotoğraf Çekmek İçin Yeni Uygulama

Google, telefonunuzun gece fotoğrafları çekerken profesyonel bir dijital makine kadar iyi çekim yapmasını istiyor. Bu amaçla Google, Nexus 6P ve Pixel'de gece çekimleri yapmak için bir prototip Android uygulaması kurdu. Akıllı telefonlarda gece çekimleri yapmak zor olabilir. Ancak Google bunu daha da kolaylaştırmaya çalışıyor. Google Daydream yazılım mühendisi Florian Kainz, gece çekimlerini dijital bir fotoğraf makinesi kalitesine çıkarmak için Nexus 6P ve Google Pixel ile birlikte kullanılacak bir prototip Android uygulaması geliştirdi.

ANDROİD PROTOTİP UYGULAMA

Kainz tarafından geliştirilen prototip Android uygulaması, kullanıcıya pozlama süresi, ISO ve odak mesafesi de dahil olmak üzere birkaç temel ayarın elle kontrol edilmesini sağlıyor. Yazılım, bir fotoğraf çekmek yerine hızlı bir şekilde ardışık olarak 64 görüntüye netlemeyi gerçekleştiriyor.

Android uygulaması sayesinde, fotoğraf kareleri DNG formatında kaydediliyor. Böylece fotoğraf kareleri işleme tabi tutulmaları için bir bilgisayara indirilebiliyor. Uygulamanın sahibi olan Kainz, uygulamayı kullanarak San Francisco üzerinden gece gökyüzünde çarpıcı bir dizi başarılı çekim yapmayı başardı.

Prototip Android uygulaması ümit vaat eden bir başlangıç ​​olmasına rağmen, henüz konsept aşamasında ve Android telefonlar için daha uzun bir yol var.

Uygulamanın geliştiricisi Kainz, "Telefon kameralarının açık hava gece fotoğrafçılığı için uygun olup olmadığını öğrenmeye çalışmak eğlenceli bir deneydi ve açıkça sonucu evet. Doğru yazılımla bir telefonun görüntüleri dahili olarak işleyebilmesi gerekir. Çok düşük ışık koşullarında nokta-ve-çek fotoğrafçılığı yapmak mümkün olabilir. Cep telefonu bunun için bir tripot üzerine yerleştirilmeli." diyor.

Fotoğrafta uygulama geliştiricisi olan Florian Kainz tarafından Google Nexus 6P ile çekilen San Francisco üzerinden çekilen kare görülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.