banner24
banner25

Yapay Zeka Film Senaryosu Yazdı

Teknoloji başdöndürücü bir hızla ilerlerken, hayatın hemen her alanında ortaya çıkmaya başlayan yapay zekâlar her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkıyor.

Yapay Zeka Film Senaryosu Yazdı

Teknoloji başdöndürücü bir hızla ilerlerken, hayatın hemen her alanında ortaya çıkmaya başlayan yapay zekâlar her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkıyor.

28 Nisan 2017 Cuma 14:26
Yapay Zeka Film Senaryosu Yazdı

Teknoloji başdöndürücü bir hızla ilerlerken, hayatın hemen her alanında ortaya çıkmaya başlayan yapay zekâlar her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Geride bıraktığımız sene 'Sunspring' adlı eğlenceli ve bir o kadar da garip bir bilim kurgu filmi senaryosu yazan 'Benjamin' adlı yapay zekâ, bu kez de 'Bu Bir Oyun Değil' adlı yeni bir kısa film senaryosu yazdı. Kısa filmin çekimi de tamamlandı.

Benjamin tarafından yazılan ikinci film senaryosu da, bir önceki filmi gibi insan ve makine yeteneklerini şaşırtıcı olarak  birleştirdi. Filmin başrolünde 1980'lerin unutulmaz dizisi 'Kara Şimşek'te başrol oynayan David Hasselhoff rol aldı. F’un oynadığı filmi aşağıdan izleyebilirsiniz. Filmdeki bazı replikler de Kara Şimşek dizisinden alındı.

YAPAY ZEKÂ ADINDAN ÇOKÇA SÖZ ETTİRİYOR

Günümüzde adından sıkça söz ettiren yapay zekâ, geleceğin potansiyeliyle günümüzün yeteneklerini birleştiriyor. Yapay zekâ konusunda sorulan sorulardan en önde geleni ise 'insanlar değersizleşiyor mu' sorusu. Akıl ve yaratıcılık gibi en çok gurur duyduğumuz alanlarda insanlarla yarışmaya başlayan yapay zekâya karşı tepkimiz biraz korku dolu da olabilir. Yapay zekâların bu alanlarda insanlardan daha başarılı olması halinde ne olacak? Bu önemli soruya verilecek bir yanıt henüz yok.

Günümüzde yapay zekâ henüz dar bir alanda görülüyor. Birçok yapay zekâ belli konularda insanüstü bir performans gösteriyor ancak alanı dışında başka bir konuda kullanılmıyor. Yapay zekâ Benjamin'in yazma becerisi, sahip olduğu içeriklere dayanıyor. Bu çalışmada, bir önceki senaryoda olduğu gibi politik filmler ve Kara Şimşek ile Sahil Güvenlik dizilerinden faydalanıldı.

ESKİ SENARYOLARDAN İLHAM ALIYOR

Benjamin tarafından yazılan senaryo sonucu genelde pek mantıklı değil. Filmin yazarlarından olan Thomas Payne, "İnsanların bir Sorkin filmi izlediğinde söylenilen şeylere bakmaz, ekranda ne olduğuna bakıp olayları anlar" dedi.

Yapay zekâ Benjamin aynı şekilde çalışarak, ekip ve aktörlerin zamanlama ve icra yetenekleriyle diyalogları manalı hale getiriyor. David Hasselhoff kısa filmde, 1980'li yıllardan alınmış diyalogları tekrar canlandırma gayretinde. 

Önümüzdeki dönemde daha çok ve farklı alanda yapay zekâlar karşımıza çıkacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.