banner24
banner25

Kadın Sörfçüden 20 Metrelik Dalgayla Dünya Rekoru

Brezilyalı kadın sörfçü Maya Gabeira, 20.72 metrelik dalgada sörf yaparak dünya rekoru kırdı.

Kadın Sörfçüden 20 Metrelik Dalgayla Dünya Rekoru

Brezilyalı kadın sörfçü Maya Gabeira, 20.72 metrelik dalgada sörf yaparak dünya rekoru kırdı.

03 Ekim 2018 Çarşamba 00:04
Kadın Sörfçüden 20 Metrelik Dalgayla Dünya Rekoru

Brezilyalı kadın sörfçü Maya Gabeira, 20.72 metrelik dalgada sörf yaparak dünya rekoru kırdı. Başarılı sporcu 20.72 metre ile aynı zamanda Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi.

Dünya Surf Ligi'nde (WSL), müxadele eden Brezilyalı kadın sporcu Maya Gabeira, bayanlarda En Büyük Dalga Ödülü'nü kazandı. 20.72 metrelik dalgada sörf yapan Gabeira, en yüksek dalgada sörf yaparak, yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde yaşayann 31 yaşındaki Maya Gabeira, Portekiz'in Nazaré kentinde, Praia do Norte olarak bilinen meşhur büyük dalga bölgesinde, çukurdan tepeye kadar 68 feet (20.72 metre) bir dalgada başarı ile sörf yaptı.

UZUN SÜRELİ HAZIRLIK

Brezilyalı kadın sörfçü Gabeira, uzun bir süredir büyük dalga sörfü yaparak dünya rekorunu kırmak için çalışıyordu. WSL ve Guinness Dünya Rekorları onun talebini kabul etti ve yeni bir kategori oluşturuldu. Gabeira, "Dünya rekorunu kırmak yıllar boyu bir rüyamdı. Fakat elbette, Nazaré 2013'teki kazadan sonra, çok uzak bir rüya gibi hissettim. Geçen yıl olduğu gibi bir sezonun yeniden yapılması, bir kez daha yüzde 100 olması ve bir Guinness Dünya Rekoru unvanı ile tamamlanması oldukça özel bir işti." dedi.

Gabeira'nın inanılmaz başarısı zorluklarla geldi. 2013'te Gabeira, Nazaré'de ciddi bir yaralanma yaşadı ancak onun sarsılmaz kararlılığı onu tekrar canlanmak için değil aynı zamanda kadınların dünya rekorunu kırmak için onu büyük ve tehlikeli dalgalara taşıdı.

Gabeira, "Nazaré'ye ilk geldiğimde 2013'te hayatımın hiç olmadığı kadar değiştiğini dürüstçe söyleyebilirim. Tabii ki bir kaza, yaralanmalar ve benzerleri vardı, fakat aynı zamanda büyük dalgaya daha yakın olmak için Nazaré'ye taşındım. Zamanımın çoğunu oraya adadım ve yıllar boyunca güvenliği iyileştirmeye ve odaklanmaya odaklandım. 

Nisan ayında yapılacak 2019 Big Wave Yarışları, iki yeni kategoriye layık görülecek; Kadın En Büyük Dalga Ödülü (jet ski'lerinin kullanılabileceği yerlerde) ve Kadınlar için En Büyük Paddle Ödülü (sadece kol gücü ile yakalanan dalga).

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.