banner24
banner25

Erkenek Tüneli Açıldı

Doğu Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Erkenek Tüneli törenle açıldı.

Erkenek Tüneli Açıldı

Doğu Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Erkenek Tüneli törenle açıldı.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 03:43
Erkenek Tüneli Açıldı

Doğu Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Erkenek Tüneli törenle açıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Doğu Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılış törenine katıldı. Bakan Arslan, Türkiye'nin son 14 yıldır coğrafyasının kıymetini bilerek Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olan Anadolu'nun hakkını bölünmüş yollarla, demiryollarıyla, havaalanları, denizcilik ve haberleşme sektörüyle verdiğini söyledi. Bakan Arslan, "Bulunduğumuz coğrafyada ayrıca 1,5-2 milyar insana 3,5-4 saatlik uçuş mesafesiyle erişebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliği, başbakanımızın önderliğinde bu coğrafyanın hakkını verirken insanımızın sosyal refahını artırmak, daha kolay erişebilir, ulaşabilir hale getirmek ama aynı zamanda ticaretimizin önünü açmak, ülkemizin büyümesini sağlayacak sanayinin, endüstrinin önünü açmak ve ülke ekonomisini büyütmek." dedi.

Erkenek geçidinin kış şartlarındaki zorluğuyla bilindiğine değinen Arslan, şunları söyledi:

“80 yılda bu ülkede 50 kilometre tünel yapılmışken ve Bolu Dağı Tüneli'nden 17 yılda çıkabilmiş bir ülkeden 14 yılda 300 kilometrenin üzerinde tünel yapan bir ülke haline geldik. Artık 80 yılda yapılan 50 kilometreye karşılık biz bir yılda onun daha fazlasını yapıyoruz. Sadece bu sene bitireceğimiz tünel 68 kilometre ve bunun önemli bir kısmı Malatya'da. Erkenek Tüneli yarım saatte gidilen mesafeyi 3-4 dakikaya düşürecek. Sadece Malatya'nın değil Adıyaman'ın da aynı zamanda hizmetini görecek, ülkemizin Karadeniz'in de Akdeniz'in de. Güzergah üzerindeki bütün illerin seyahatini kolaylaştıracak, yük taşıması anlamında ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, "Türkiye 2017'ye güçlü bir şekilde girdi, bundan sonra da yatırımlara hız vererek devam edeceğiz. Türkiye'nin büyümesi için altyapıların büyümesi, yeni yolların yapılması gerekir. Güçlü Türkiye'nin işçisi, işvereni, çiftçisi, üreteni, esnafı, memuru, emeklisi inşallah daha da fazla güçlü olacak." dedi.

DOĞU ANADOLU'YU AKDENİZ'E BAĞLIYOR

2011 yılında başlanan, Erkenek Tüneli, Malatya'nın Doğanşehir ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçelerini birbirine bağlıyor. Bin 816 metre uzunluğundaki tünelin toplam maliyeti yaklaşık 253 milyon TL.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.