banner24
banner25

Gençlerin Klasik Müzik Aşkı İzmir’e Damga Vuracak

İzmirli gençler klasik müziğin hak ettiği yeri bulması için kolları sıvadı.

Gençlerin Klasik Müzik Aşkı İzmir’e Damga Vuracak

İzmirli gençler klasik müziğin hak ettiği yeri bulması için kolları sıvadı.

05 Temmuz 2022 Salı 10:13
Gençlerin Klasik Müzik Aşkı İzmir’e Damga Vuracak
Mahmut Göde, Erman Erol ve Doğaç Yaman; dinleyicinin estetik beğenilerini tatmin ederek onlara daha zengin konser çeşitliliği sunma fikrinden yola çıkarak bir oluşumun içine girdiler.
Gençler; konservatuvar mezunu bireylerin eğitim hayatı boyunca sadece müziğe ve enstrümanın inceliklerine odaklandığını ifade ediyor. Bu yüzden çok sayıda genç müzisyenin, desteği olmaması durumunda kendilerini nasıl tanıtacaklarını bilmediğini düşünüyorlar. Bir şehrin sanat hayatının katmanları incelendiği zaman muazzam yeteneklere sahip fakat ünlenmemiş birçok müzisyenin bulunduğunu vurgulayan gençler, bir başka sorunun ise özellikle İzmir içerisinde farklı bir müzik icra ortamının bulunmadığının altını çiziyor. Göde, Erol ve Yaman; kentin kültür ve sanat etkinliklerinin zenginleşmesinin, dinleyicinin daha fazla seçeneğe ulaşmasının yolunun, genç müzisyenlerin birleşerek sağlam bir ekol oluşturmalarından geçtiği görüşünde birleşiyor. Düzenledikleri konserlerde müzik ayrımı yapmaksızın İzmirli genç müzisyenleri bir araya getiren bu oluşum, klasik batı müziği, caz, Türk müziği ve pop müziği gibi birçok çeşitli müzik türünü aynı çatı altında topluyor. Kendi sahneleri olan Ataşehir Sahne’de düzenli ve sık aralıklar ile konserler düzenliyorlar. Fransız Kültür sahnesi gibi öncelikle İzmir içerisindeki diğer sahnelerde de konser planları bulunuyor.
‘’Ne kadar genç müzisyen kendine sahnelerde yer bulursa kentin kültür ve sanat zenginliği aynı derecede artacak ve oluşturulan ekol İzmir’in müzik geleceğini sağlama alacak’’ diyen gençler inandıkları oluşumu somutlaştırmaya karar verdi. İzmirliler bu oluşumun en somut örneğine 4 Temmuz tarihinde İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘Doğaç Yaman Piyano Resitali’ ile şahit olacaklar. Kendisi de piyanist olan Erman Erol’un organizasyonunu üstlendiği Ataşehir Sanat’ın destekçisi olduğu konserde Piyanist Doğaç Yaman, Barok ve klasik dönemde piyano müziğinin evrimine ışık tutacak bir repertuvar ile sahne alacak. Konserin ilk ayağı Mahmut Göde tarafından kurulan, sahne müdürlüğünü Erman Erol’un yaptığı Ataşehir Sahne’de gerçekleşmişti. Yaman’ın, Scarlatti, Bach, Haydn, Mozart ve Beethoven’a uzanan repertuvar icrası ayakta alkışlandı. Konserin ikinci ayağı 4 Temmuz Pazartesi saat 20:00 de Fransız Kültür’de gerçekleşecek ve yaz tatilinden sonraki aylarda konserler devam edecek.
Anahtar Kelimeler:
Klasik Müzik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.