banner24
banner25

En Sevilen Türk Filmleri Neler?

Türk sinemasının zengin ve çeşitli dünyası, duygusal derinlikten mizahi yapımlara kadar geniş bir yelpazede seyirciyi etkileyen birçok unutulmaz filmle doludur.

En Sevilen Türk Filmleri Neler?

Türk sinemasının zengin ve çeşitli dünyası, duygusal derinlikten mizahi yapımlara kadar geniş bir yelpazede seyirciyi etkileyen birçok unutulmaz filmle doludur.

13 Aralık 2023 Çarşamba 22:01
En Sevilen Türk Filmleri Neler?

Bu filmler, öyküleriyle, karakter derinliğiyle ve izleyiciye aktardıkları duygularla uzun süre hafızalarda kalacak nitelikte yapımlardır. Sizler için bu yazımızda en sevilen Türk filmleri IMDb puanlarına göre sıraladık.

En Sevilen 10 Türk Filmi

Dramadan komediye, samimiyet dolu bu filmler Türk film tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Eğer siz de samimiyet dolu bu keyfi tekrar yaşamak isterseniz sitemizden türk filmi izle diyerek aratabilirsiniz.

Hababam Sınıfı

Özel Çamlıca Lisesine yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Mahmut Hoca'nın, kopya çeken, okuldan kaçıp maçlara giden, sürekli kafa bulan öğrencilerle dolu 6-A Edebiyat sınıfını, namıdiğer Hababam Sınıfı'nı disiplin altına almaya çalışması anlatılır.

Tosun Paşa

19. yüzyılda meydana gelen kurgusal bir olayı konu alır. Osmanlı döneminin İskenderiyesini resmeden film, burada yaşayan iki köklü ailenin mücadelesini beyazperdeye taşınır. Film bir zamanlar Osmanlı’da vali olan, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın oğlu Ahmet Tosun Paşa’dan ilham alınmıştır.

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı

Sahte diplomalarla Mahmut Hocayı kandıran 'Hababam Sınıfı' yine sınıfta kalmış ve Özel Çamlıca Lisesine geri dönmüştür. Okula edebiyat öğretmeninin okuldan ayrıldıktan sonra Semra adında bir edebiyat öğretmeni gelmiştir. Semra Hocanın da olaylara dahil olmasıyla, işler iyice karışır.

Süt Kardeşler

Melek hanım, konağına Şaban sanıp da Şaban'ın arkadaşı Ramazan'ı eve alır. Ama, sinirli abi Hüsamettin'e Ramazan'ı damadı Bayram olarak tanıtır. İşler, gerçek Şaban ve gerçek Bayram'ın gelmesiyle karışır. Film Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani adlı kitabından uyarlanmıştır.

Kibar Feyzo

Köyde sevdiği kadınla evlenmek isteyen Feyzo'nun başlık parası toplamak isterken yaşadıklarını anlatır. Feyzo,Gülo ile evlenmek için çabalar. Film, ağalık düzenini ve sınıfsal çatışmayı işleyerek politik duruş sergiler.

Şaban Oğlu Şaban

Askerliklerini aynı yerde yapmaya başlayan Şaban ve Ramazan'ın askerlik esnasında ve sonrasında başlarına gelen olaylara odaklanır. Şaban, arkadaşı Ramazan’la polisin yakalayamadığı kabadayı Kadırgalı Eşref’i yakalar.

Züğürt Ağa

80'li yıllarda ülkedeki köyden kente göçü ve paradigmasal dönüşümü anlatmaktadır. Köy halkını örgütleyerek ağanın mallarını çalan Kurnaz Salman İstanbu’a göçmelerini sağlar. Ağa da yeni bir hayat kurmak için İstanbul’a göçer.

Neşeli Günler

Şeker ailesinin eski İstanbul evlerinde yaşadıkları hikayeleri anlatır. Ailenin reisi, herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan dedeleridir. Turşu suyu yüzünden sürekli kavga eden çift yine bir gün bir kavga sırasında ayrılır.

Hababam Sınıfı Uyanıyor

Mahmut Hoca'nın akrabası olan Ahmet'in, Hababam Sınıfı'na gelmesini konu alır. Ahmet, Hababam Sınıfı'nın haylazlıkları karşısında zorlanır. Hababam Sınıfı Ahmet’le köylü olduğu için alay eder. Her ne kadar kendilerine benzetmek isteseler de Ahmet duyarlı bir çocuktur.

Canım Kardeşim

Kahraman'ın eğitim alması ve hayatta bir amacının olması için çabaladığı bir hikayeyi anlatır.

Kahraman abisi Murat ve abisinin dostu Halit ile hayatlarını sürdürmektedir. Bir gün evde çıkan yangınla babaları hayatını kaybeder. Kahraman’ın tek hayali bir televizyon alınmasıdır.

Anahtar Kelimeler:
Türk Filmleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.