banner24
banner25
Yerel seçimler yaklaşırken aday adayları da sahnede ki yerlerini almaya başladı. Şimdi buradan kimden bahsedeceğimi merak ettiğinizi biliyorum. Ama çok daha merak edin diye hemen söylemeyeceğim.
Önce şunu belirtmek istiyorum. Kesinlikle bizim dokunup aynı yerde olmamız gereken bir insan. Adalet ve hakkaniyet noktasında vicdanıyla hüküm verecek bir insan. Karşıyaka bu anlamda gerçekten çok şanslı.
Belediyecilikte öncelik insanların gönlüne dokunmaktır. İşte bunun için aday olacak insanların sokakta bir karşılığının olmadı lazım. Bu karşılığın olması için de kişinin geçmişinin sosyal ağırlıklı olması gerekir. Yani işin özü bizim bir atasözümüz var “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” diye. Bu sebeple belediyecilik gönül işidir. Sadece büyük bir titrin olması ya da sınırsız bir zenginliğin olması Belediye Başkanı olmak için yetmez. Seçmenin kalbine girecek adayın belirlenmesinde bu çok önemlidir.
Bu yazıyı yazmadan önce Karşıyaka da gezdim. Önce ana arterlerde sonra biraz daha kenar kesimde varoşlardan gece ışıltılarının olduğu yerlere kadar tabiri caizse keşif yaptım. CHP’nin kalesi Karşıyaka. Şimdi CHP güzellemesi mi yapacaksın diyeceksiniz ama eğriye eğri doğruya doğru demek zorundayız. Karşıyaka’yı almak isteyen diğer partiler için ders niteliğinde bir yazı bu. Bundan kendilerine dersler çıkarmaları gerekir.
Evet sokakların nabzını tuttuğum iki gün içinde halkın istediği aday profili kentte betondan önce gençliğe ve geleceğimi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yatırım yapacak bir belediye başkanı. Bu anlamda hayatı gençlik meclislerinde ve gençliğe yönelik çalışmalarda geçen ve bugün aday adaylığını açıklayacak olan Murat Akdeniz diğer aday adaylarından bir adım önde gözüküyor.
Daha aday adaylığını açıklamadığı zaman diliminde bile sorduğum yerlerde karşılığı oldu. Yani tarla da izi var Murat Akdeniz beyin. Sokaklarda karşılığı var. Özellikle gençlerin bulunduğu ortamlarda bir ağabey bir arkadaş onlarla iç içe çalışmaların hep aranan önder ismi olmuş. Bu çalışmalarından dolayı Karşıyaka bu anlamda çok şanslı.
Murat Akdeniz kimdir?
- Atatürkçü Düşünce Derneği Bayraklı Şubesi Gençlik Kolları Başkanlığı (2 Dönem)
- Atatürkçü Düşünce Derneği Bayraklı Şubesi Üst Kurul Üyeliği (1 Dönem)
Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kurucu Başkanlığı (3 yıl 2007-2010 arası)
- İzmir Gençlik Birliği Derneği Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği (1 Dönem)
- Çağdaş Görmeyenler Derneği Gönüllü Çalışmaları (2 Yıl-1999-2000 Yıllarında)
- CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları
- C.H.P. Bayraklı Muhittin Erener Mahalle Temsilciliği (2 Dönem)
- C.H.P. Kongre Delegeliği (3 Dönem)
- Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş’de “Denetim Sorumlusu”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.