banner24
banner25
İzmir 24°
parçalı az bulutlu

Ünlü yönetmen yüksek kayıt parası alan cast ajanslarını topa tuttu

İzmir’in sinema temalı kafesi 35 mm Art Kafe, iki önemli ismi ağırladı. Yönetmen Oğuz Yalçın ve oyuncu Cem Kılıç bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ünlü yönetmen yüksek kayıt parası alan cast ajanslarını topa tuttu

İzmir’in sinema temalı kafesi 35 mm Art Kafe, iki önemli ismi ağırladı. Yönetmen Oğuz Yalçın ve oyuncu Cem Kılıç bir söyleşi gerçekleştirdi.

21 Nisan 2022 Perşembe 10:54
Ünlü yönetmen yüksek kayıt parası alan cast ajanslarını topa tuttu

Yalçın ve Kılıç, tecrübelerini anlatırken 35 mm Art Kafe’deki izleyicilerin sorularını da yanıtladı. Mahallenin Muhtarları, Kaygısızlar, Şaban ile Şirin gibi birçok önemli yapımın yönetmenliğini üstlenen Yalçın, dijital bir platforma ‘İzmir Kızlar Çetesi’ isimli yeni bir dizi çekeceğini de duyurdu. Yalçın ayrıca bazı cast ajanslarının yüksek kayıt ücretleri almasını da eleştirdi.

Ünlü oyuncu Cem Kılıç, 25 yıldır sektörde olduğunu anlatırken yaşadıklarını sanatseverlerle paylaştı. Söyleşinin ardından ünlü yönetmen Oğuz Yalçın bağlama çalarken müzisyen kimliğiyle de dikkat çeken Cem Kılıç, gitar çalıp şarkılar söyledi.

Yönetmen Oğuz Yalçın, “Ben ajansların kayıt parası almasına karşıyım. Buna anlam veremiyorum. Normal şartlarda ajanslar oyuncuya iş bulurlar, bir para kazandırırlar ve o para üzerinden de kendi paylarını alırlar. Bu oran ortalama yüzde 20’dir. Ancak bundan dolayı İzmir’de yıllar önce ben ajans düşmanı ilan edildim. Ben ajans düşmanı olamam. Profesyonel bir yönetmenim. 40 yıldır bu işi yapıyorum. 1000 bölüme yakın dizi çektim. Bu dizi ve filmlerde sürekli ajanslarla çalıştım. Ama benim çalıştığım ajanslar kayıt parası almıyorlardı. Sadece fotoğraf çekimi için makul bir ücret alınıyordu. Ajans zaten oyuncunun kazanacağı paradan pay alıyor. Normal işleyiş de budur. Yıllarca yüzlerce ajansla çalıştım. Cast ajanslarıyla çalışmak zorundayım. Kahveden ya da yoldan adam toplayamam. İşini doğru yapan, işini düzgün yapan ajanslar faturasını keser ve parasını alır. Her ayın belirli günlerinde oyuncuların da parasını öder. Biz o ajanslarla çalışmaya devam ederiz. İl il gezip kayıt parası toplayanlar var. Binlerce lira kayıt parası toplayanlar var. Neyin kayıt parası bu? Bunlara dolandırıcı diyorum. Rol falan da vermiyorlar. O kadar insana iş ayarlayamazsın zaten. Seçildiniz diyorlar. Sizi yapımcı beğendi diyorlar. Gelin fotoğraflarınızı çekelim. Sitemize fotonuzu koyalım. Bize şu kadar para verin diyorlar. İşini düzgün yapan bir ajansa neden dolandırıcı diyeyim. Bir yönetmen kadar bir prodüksiyon amiri kadar cast ajansı da bu işin bir parçası. Neden düşman olayım. İşini düzgün yapan herkesle çalışıyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.