banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

'İzmir Gazetesi’ 145 yaşında

Bir dönem Ömer Seyfettin de yazılar kaleme aldığı İzmir Gazetesi, 145.Yaşını kutluyor.

'İzmir Gazetesi’ 145 yaşında

Bir dönem Ömer Seyfettin de yazılar kaleme aldığı İzmir Gazetesi, 145.Yaşını kutluyor.

02 Ağustos 2022 Salı 11:18
'İzmir Gazetesi’ 145 yaşında

İzmir’in tarihine tanıklık etti
1877'de Grigorios Karydis tarafından yayınlanan "İzmir Gazetesi" Osmanlı'da Türkçe yayımlanan ilk gazetedir.1897'de Bıçakçızade İsmail Hakkı'nın çıkardığı İzmir Gazetesi haftalık olarak yeniden yayımlandı. Yayın hayatına aralıklarla devam eden İzmir Gazetesi 1907'nin Ağustos'unda bu kez Hüseyin Hilmi ve Baha Tevfik Bıçakçızade'nin girişimiyle yeniden yayınlamaya başladı. Köşe yazılarıyla kentte ilgi kaynağı olan İzmir Gazetesi bu ilgi üzerine büyür ve Salepçioğlu Han'a taşınır. Bir dönem Ömer Seyfettin de yazılar kaleme aldığı İzmir Gazetesi, aralıklarla ara verdiği yayın hayatına 2014 yılında Kayhan Kırmızıgül’ün girişimiyle tekrar döner. İzmir Gazetesi, modern yayıncılık teknolojilerine adapte olarak hem dijital ortamda hem de basılı gazete olarak köklü tarihini devam ettiriyor.



Haberin nabzını Dijitale taşıdık
İzmir Gazetesi güçlü kadrosu ile son dakika ve güncel haberleri okurlarına sunuyor. www.izmirgazetesi.com.tr ’de 7/24 güncel haberler yer alırken kentin gündemini ve özel röportajlarıyla renklenen aylık gazetesiyle de yayınlamaya devam ediyor.



İzmir’in mirasına sahip çıkalım
İzmir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kayhan Kırmızıgül; “İzmir tarihinin önemli bir parçası olan İzmir Gazetesi, sahip olduğu önemli mirasıyla geçmişte olduğu gibi İzmir’in kent haberlerine öncülük ederken, İzmir ve bölge haberlerinin yanı sıra ulusal haberlerinde yer aldığı, tarafsız ve özel habercilik anlayışını kendine ilke edinmiştir. İzmir halkının sesi ve gündemi yakından takip eden sosyal ve kültürel haberler ve röportajların da yer aldığı İzmir Gazetesi www.izmirgazetesi.com.tr web adresinde ve mobiluygulamaları ile dijital ortamda da yer alıyor.i” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.