banner24
banner25

Egeli Gazetecilerden Büyük Güçbirliği!

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren gazete, radyo, tv ve haber sitesi sahipleri başta olmak üzere 100’ü aşkın medya profesyoneli İzmir-Ege Medya Platformu çatısı altında buluştu.

Egeli Gazetecilerden Büyük Güçbirliği!

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren gazete, radyo, tv ve haber sitesi sahipleri başta olmak üzere 100’ü aşkın medya profesyoneli İzmir-Ege Medya Platformu çatısı altında buluştu.

03 Ekim 2022 Pazartesi 10:29
Egeli Gazetecilerden Büyük Güçbirliği!
Başta İzmir olmak üzere Afyon, Uşak, Balıkesir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’den katılımın sağlandığı platform Türkiye’nin ilk bölgesel nitelikli mesleki network organizasyonu olma unvanına sahip.
İzmir - Ege Medya Platformu Kurucusu ve Başkanı Ahmet Kaplan, İzmir Medya Platformu olarak 2014 yılında başladıkları yolculuğu komşu illerden katılımın artmasıyla birlikte bölgesel nitelikli bir oluşuma dönüştürdüklerini belirterek, “Platformumuzun varoluş sebebi aslında meslektaşlarımız arasında dayanışma, bilgi alışverişini ve iletişimi artırmaktır. Özellikle dijital dönüşümün bütün taşları yerinden oynattığı böyle bir dönemde birlikte olmak her zamankinden daha önemli. Mesleğe yeni başlayanların dinamizmi ile gazeteciliğin duayenleri arasında etkileşimi artırmak zorundayız” dedi.

110 BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ
Bugüne kadar platform olarak; siyaset, sivil toplum, yerel yönetimler, iş dünyası ve sektörel organizasyonlar olmak üzere 110’u aşkın konukla bir araya geldiklerini de belirten Ahmet Kaplan, bu ziyaretler sayesinde mesleğe yeni adım atan kuruluşların ve genç gazetecilerin önemli haber kaynakları ile buluşabilmesine aracılık ettiklerini açıkladı.

FARKLI GÖRÜŞLER AYNI ÇATI ALTINDA
Platformun kesinlikle politik bir boyutu olmadığının özellikle altını çizen Ahmet Kaplan, “Tamamen mesleki resflekslerle bir araya geldik. Farklı görüşlere sahip gazetecilerin bir arada bulunabildiği, çoğulcu bir ağ yapısıyla öne çıkıyor.
Hepimiz bir kavram olarak kutuplaşmanın neyi ifade ettiğinin farkındayız. Bugün Türkiye’nin toplum katmanlarında birbirini tehdit olarak gören farklı mahalleler ve komünler oluşturuldu. Biz her alanda yaşanan ötekileştirme ve kutuplaştırmaya karşı ülkemizin ihtiyaç duyduğu Kuvayi Milliye ruhunu kendi mesleki alanımızda başarabiliyorsak bu ülkemiz içinde önemli bir kazanımdır “ şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK BÖLGESEL MESLEKİ NETWORK
Bu amaçların dışında tüm medya bileşenlerinin bir araya geldiği mesleki profesyonellerin, tecrübe ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşma, ortak paydaşlar oluşturma gibi çeşitli mesleki konularda da önemli işleve sahip olduğunu dile getiren Ahmet Kaplan, “Türkiye’de tek bölgesel nitelikli mesleki bir network oluşturduk. Bu network daha da büyümeye devam edecek. Çünkü mesleki networkler kişilere farklı bir bakış açısı kazandırır ve mesleğindeki profesyonellik ve deneyimi artırır. Meslekte güçlü bir ağa sahip olmak meslek başarı seviyesini etkileyen bir faktördür. Mesleğe profesyonel bakış açısı, yeni bilgiler keşfetme gibi çeşitli avantajlar sunmaktadır. Bütün bunlarla birlikte sektörümüze yönelik her türlü birlikteliği mesleğimiz adına da bir kazanım olarak görüyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
İzmir Ege Medya Platformu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.