banner24
banner25

Avukat Abdi Yaşar'dan İzmir Cumhuriyet Savcısı İsmail Lale ile ilgili basın açıklaması

HSK tarafından geçici olarak açığa alınan İzmir Cumhuriyet Savcımız İsmail Lale ile ilgili Avukat Abdi Yaşar, bir basın açıklaması yaptı.

Avukat Abdi Yaşar'dan İzmir Cumhuriyet Savcısı İsmail Lale ile ilgili basın açıklaması

HSK tarafından geçici olarak açığa alınan İzmir Cumhuriyet Savcımız İsmail Lale ile ilgili Avukat Abdi Yaşar, bir basın açıklaması yaptı.

22 Haziran 2022 Çarşamba 13:41
Avukat Abdi Yaşar'dan İzmir Cumhuriyet Savcısı İsmail Lale ile ilgili basın açıklaması
Avukat Abdi Yaşar'ın basın açıklaması; 
"İzmir Cumhuriyet Savcımız İsmail Lale’nin HSK tarafından geçici olarak açığa alındığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
Sayın Cumhuriyet Savcımız ile beraber birkaç tane duruşma ve 2 tane de sorguda beraber bulunduk , Sayın Savcımızın bulunduğu sorgu ve duruşmalarda son derece hukuka uygun ,hakkaniyetli mütalaa verdiğini gözlemledim.
Şöyle ki ; İzmir 3.ağırda son dakikada görevlendirilip duruşmalara çıktığında ,iddianameyi kopyala yapıştır yapabilecek iken 15-20 klasör dosyaları inceledikten sonra mütalaa verebileceğini ,dosyayı incelemeden adil bir mütalaa veremeyeceğini bizzat duruşma esnasında kendisinden duydum.
Yine 3-4 klasör olarak emniyetten gelen dosyaları noktası , virgülüne kadar altını çizdiğini ve hakkaniyete uygun bir şekilde kararlar verip ,iddianameler hazırladığı tarafımızca gözlemlenmiştir.
Bazı Cumhuriyet Savcılarımız avukatlarla görüşmemek için bin dereden su getirir iken , polis korumalarına avukatları içeri almayın talimatı verir iken Sayın Savcımızın odasına gittiğimizde bizi ayakta karşılar ,müvekkillerimizin lehine olan delillerin de toplanması için olan taleplerimizi hoş görü ile karşılayan değerli Bir hukukçudur.
Böyle değerli , mesleğini hukuk kaidelerini gözeterek yapmaya çalışan bir hukukçuya sırf bir mütalaa verdi diye açığa alınması Hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Avukatlar savunma makamıdır. Cumhuriyet Savcılarımız iddia makamıdır. Mahkeme heyetleri iddia ve savunma makamlarını ayrı ayrı dinleyerek Hukuka uygun karar verirler. Son karar mercii Mahkeme Hakimleridir.
Bir Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaa ,bir savunma avukatı sırf yaptığı savunmadan ötürü açığa alınması ,görevinden ihraç edilmesi Hukuk devletinde olmaması gerekir.
Savcımız ile ilgili haberlere baktığımızda ,Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine girdiğinde ,herkesin Cumhurbaşkanımıza Öcü gözüyle baktığı dönemde ,İsmail Lale savcımız Cumhurbaşkanımızın yanında durmuş ,Cumhurbaşkanına ceza veren hakimleri eleştirmiştir.
Cumhurbaşkanımızın etrafını sarmış ,adeta Cumhurbaşkanımızı seven ve ona destek veren herkesi bir şekilde uzaklaştıran karanlık yapı ,bu şekilde hareketlerle Hukuktan ve Adaletten yana olan herkesi cezalandırmaya devam etmektedir.
Sayın Savcımızın hangi kararı verir ise versin yanında olduğumuzu KAMUOYUNA SAYGILARIMLA ARZ EDERİM."

Avukat Abdi YAŞAR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.