banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

AK Parti İzmir’den Depremzedelere Psikolojik Destek

İzmir’de meydana gelen deprem İzmirlileri psikolojik anlamda da etkiledi. Deprem sonrası tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olan AK Parti İzmir tarafından psikolojik destek rehberi hazırlandı.

AK Parti İzmir’den Depremzedelere Psikolojik Destek

İzmir’de meydana gelen deprem İzmirlileri psikolojik anlamda da etkiledi. Deprem sonrası tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olan AK Parti İzmir tarafından psikolojik destek rehberi hazırlandı.

03 Kasım 2020 Salı 10:01
AK Parti İzmir’den Depremzedelere Psikolojik Destek

Rehberde deprem, Covid-19, çocuklar ve stres yönetimine dair çalışmalar yer alıyor

Yardım ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürerken depremin psikolojik etkileri de aşılmaya çalışılıyor. İzmir’de meydana gelen depremin hemen ardından sahada çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti, depremden mağdur olan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. AK Parti İzmir Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından depremden etkilenen vatandaşlar ve çocuklara psikolojik destek rehberi hazırlandı. Uzmanlar tarafından hazırlanan bu rehber, yaşanan travmaları en aza indirmek için bazı önlemlerin alınmasını öneriyor.

Psikologlar, psikiyatristler ve ruh sağlığı uzmanları ile depremin etkisini en aza indirmek isteyen AK Parti İzmir Sosyal Politikalar Başkanlığı, uzmanlarla sahaya inip psikolojik desteğe başladı.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Psikolojik destek hizmeti ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Sosyal Politikalar İl Başkanı Semiha Paçacı çeşitli açıklamalarda bulundu. Paçacı, “İzmir’de meydana gelen üzücü deprem sonucunda ülkemiz topyekün seferber olup vatandaşlarımızın yardımına koştu. İl başkanlığımız olarak ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında olduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız , milletvekillerimiz ve il başkanlığımız olarak tüm imkanları seferber edip İzmirli depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en hızlı bir şekilde gidermeye çalıştık ve çalışıyoruz.”

UZMAN BİR EKİP TARAFINDAN HAZIRLANDI

“Sosyal politikalar İl başkanlığı olarak vatandaşları yaşadığı bu üzücü hadise sonrası depremin etkisini en aza indirmek için uzman arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma hazırladık. Çalışma içerisinde psikolog, psikiyatrist ve ruh sağlığı uzmanlarımızla deprem bölgesinden alınan veriler ışığında deprem ve Covid psikolojisinden daha kolay çıkılabilmesi için öneriler yer alıyor.”

ÇOCUKLARDA TRAVMAYI ATLATMAK

Çalışmanın içeriğinden bilgiler paylaşan Paçacı, “Deprem elbette her yaş grubu için bir travmadır. Ancak olaya anlam vermekte zorlanan çocuklarımız için daha şiddetli bir travmadır. Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini en aza indirmek için bazı önlemler gerekir. Uzmanlarımızın uyarıları şu başlıklarda toplanmaktadır; Çocuğunuzun yanında gündeme dair konuşmayın. Günlük alışkanlıklarınıza geri dönün. Çocuğunuzla konuşmalarınızı olumlu bitirin. Çocuğunuzu medyadan uzak tutun. Çocuğunuza rahat ve sakin görünmeye çalışın.” şeklinde konuştu.

COVİD-19 ve DEPREM

Depremle birlikte Covid-19 salgının da devam etmesi kişilere ayrıca bir zorluk getiriyor. Aynı hijyen kurallarının sağlanması zor olsa da tedbirlere riayet etmeye çalışmalıyız. Afet ve acil durumlarda kişiler birbirlerine duygusal olarak destek olma ve dayanışmanın bir yolu olan yakın temastan olabildiğince kaçınılması gerekiyor.”

Çalışmadan bilgiler vermeye devam eden Paçacı, “Afetten etkilenen kişileri mağdur olarak görmek yerine, hayatta kalmayı başarmış kişiler olarak görmek gerekiyor” dedi.

Son Güncelleme: 03.11.2020 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.