banner24
banner25
İzmir 18°
parçalı az bulutlu

19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da tüm yurtta, dış temsilcilikler ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde coşkulu törenlerle kutlanıyor.

19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da tüm yurtta, dış temsilcilikler ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde coşkulu törenlerle kutlanıyor.

19 Mayıs 2017 Cuma 12:37
19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da tüm yurtta, dış temsilcilikler ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde coşkulu törenlerle kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs vesilesi ile beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

İLK TÖREN ANITKABİR'DE

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, kapsamındaki törenler, Anıtkabir'de düzenlenen törenle başladı. Törenler, sabah saat 09.30'da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki gençlik heyetinin, Aslanlı Yol'dan yürüyüşü ile başladı.

Bakan Kılıç'ın mozoleye çelenk bırakması sonrası ise saygı duruşunda bulunuldu ve ardından da İstiklal Marşı büyük bir coşku ile okundu. Mozoledeki tören sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki heyet Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Misak-ı Milli Kulesi'nde bukunan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Bakan Çağatay Kılıç, deftere şunları şunları yazdı: "Zat-ı alinizin 98 yıl önce Samsun'dan başlattığı tarihi yolculuk, sizlerin önderliğindeki inançlı yürüyüş ile Ankara'da Cumhuriyetimizin kurulmasıyla hedefe ulaşmıştır.

15 TEMMUZ VE 16 NİSAN VURGUSU

Aziz milletimiz, 15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın çağrıları ile meydanları doldurmuş, kutlu emanetinize can pahasına sahip çıkmıştır. Gençlerimiz bu direnişin en ön safında yer alarak geleceğimizin teminatı olduklarını bir kere daha ispat etmişlerdir.

Gençlere olan güvenimiz, 16 Nisan'da onları TBMM'ye götüren yasa teklifi ile sembolleşmiş ve Gazi Meclisimizin kapıları 18 yaşını dolduran her gencimize sonuna kadar açılmıştır.

Başta zat-ı aliniz olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızın kutlu olmasını diliyorum." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.