banner24
banner25

CHP Genel Sekreteri Sındır: İktidar, Milli Bayramların Anlamını Bilmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “İktidar sahipleri milli bayramların anlamını bilmiyor” dedi.

CHP Genel Sekreteri Sındır: İktidar, Milli Bayramların Anlamını Bilmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “İktidar sahipleri milli bayramların anlamını bilmiyor” dedi.

19 Mayıs 2017 Cuma 12:43
CHP Genel Sekreteri Sındır: İktidar, Milli Bayramların Anlamını Bilmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “İktidar sahipleri milli bayramların anlamını bilmiyor” dedi. Sındır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili açıklama yaptı. 19 Mayıs 1919’un bir halk hareketi olduğunu ifade eden Sındır, “19 Mayıs 1919, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık uğruna ağır bedel ödediği diriliş ve direniş günüdür. Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Milli bayramlarımızı siyasete alet etmeyin” diye konuştu.

SINDIR: ULUSAL GÜNLERİN ANLAMI YOK EDİLMEK İSTENİYOR

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ulusal günlerin anlam ve öneminin yok edilmek istendiğini ancak milletin buna izin vermeyeceğini belirterek, “Bugün Türkiye’de, İzmir’de zaferle sonuçlanan ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk meşalesinin 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılmasının yıldönümünü gururla kutluyoruz. Ne yazık ki iktidar milli bayramlarımızın kutlanmaması için elinden geleni yapmaktan geri durmuyor. İktidar, milli bayramların anlamını ve önemini bilmiyor.

Ulusal günler bizler için ne badirelerden geçildiğini, nerelerden nasıl geldiğimizi sormamıza ve buna göre bir tavır takınmamıza vesile olmalı. Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Kimse engelleyemez. Milli bayramlarımızı siyasete alet etmeyin” şeklinde konuştu.

“19 MAYIS 1919 BİR KIRILMA NOKTASIDIR”

19 Mayıs 1919’un bağımsızlık için atılmış en büyük adım olduğunu aktaran Sındır, “19 Mayıs 1919, varlık ve yokluk arasında gidip geldiğimiz bir dönemde bağımsızlık ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs 1919, yalnızca Türkiye için değil tüm mazlum milletler için bir kırılma noktasıdır. Esarete boyun eğmeyen, özgürlüğü ve bağımsızlığı tek yol seçen kahramanların evlatları, atalarının kemiklerini sızlatmıyor ve 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyor” diye konuştu.

“19 MAYIS’IN COŞKUSU BİTMEZ”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunun her yıl artarak devam ettiğini vurgulayan Sındır, “98 yıl önce başlayan, ulusumuzun varlık ve yokluk mücadelesini ortaya koyan yürüyüşün adı olan 19 Mayıs’ı böylesine coşku ile kutlamak hepimizi gururlandırıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve onun gibi vatan ve millet davasına hayatlarını adamış atalarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.