banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Zeytinyağı İhracat Şampiyonu VERDE, İSO500’de Yerini Aldı

Türkiye zeytinyağı ihracatının lokomotifi olarak bilinen VERDE Yağ, 2020 yılında İSO Birinci 500 listesine girmeyi başardı.

Zeytinyağı İhracat Şampiyonu VERDE, İSO500’de Yerini Aldı

Türkiye zeytinyağı ihracatının lokomotifi olarak bilinen VERDE Yağ, 2020 yılında İSO Birinci 500 listesine girmeyi başardı.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 08:23
Zeytinyağı İhracat Şampiyonu VERDE, İSO500’de Yerini Aldı

Köklü firmanın hızlı yükselişinin ardında ise çok büyük yatırımlar ve yenilikler yatıyor.

100 yıllık bir geleneğin mirasını taşıyan Verde, Türk zeytinyağının Dünya’ya tanıtılmasındaki öncü firma olarak biliniyor. Kurulduğu günden bu yana ihracatlarını hız kesmeden sürdüren Verde Zeytinyağı, 2018 yılında TÜRKAL Grup tarafından satın alınmış ve yükselişine başlamıştı. Satın alındığı günden hedeflerini yukarıda tutup ilerleyen firma, 2020 yılı hedeflerini Türkiye zeytinyağı ihracat şampiyonluğu olarak belirlemiş ve bu doğrultuda yatırımlar yapmaya başlamıştı. Doğru yatırımları ve 40 kadar ülkeye uzanan geniş ihracat ağıyla Verde, 2020 yılını zeytinyağı ihracat şampiyonu olarak tamamladı. İhracat ağını genişletmesinin yanında iç piyasaya da ağırlık veren yerli firma, 2020 yılı satışları ile İSO Birinci 500 listesinde yer aldı.

Bu başarının yıllar sonra tekrar elde edildiği Verde Yağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ; “VERDE yalnızca Türkiye için değil, Dünya zeytinyağı sektörü için çok önemli bir değer. Biz de 2018 yılında bunun farkında olarak şirketi devraldık ve hedefimizi en yüksek olarak belirledik. Köklü firmamızın tarihinde birçok başarılar bulunuyor. Biz de vakit kaybetmeden başladığımız yatırımlarımız ile yeni başarıların fitilini ateşledik. 2020 yılında elde edilen ihracat şampiyonluğu ve ardına gelen İSO Birinci 500 sanayi kuruluşu listesi de doğru yatırımlarımız göstergesi niteliğinde. Hedefimiz ise bu başarıların da çok daha üstünde. Ülkemizi Dünya zeytinyağı arenasında gururla temsil ediyoruz. Sektörde çok önemli bir yer edindik ve bununla da kalmayıp Dünya zeytinyağı sektörünün yegâne yön vericisi olmayı hedefliyoruz.” diyerek hedeflerinin büyüklüğünü bir kez daha yineledi.

DOĞRU YATIRIMLAR BAŞARININ ANAHTARI

Hedeflerine ulaşmak adına bir yol çizdiklerini ve bu doğrultuda yatırımlarının devam ettiğini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ; “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye’nin en büyük zeytinyağı üreticisi ve ihracatçısı olduğumuzu gururla söylüyoruz. Rafine kapasitemiz günlük 350 ton gibi sektör adına devasa diyebileceğimiz seviyelere gelmiş durumda. Ayrıca tesisimizde üretilen hem rafine zeytinyağı hem de rafine pirina yağlarının kalitesi de takdire şayan. Bu konuda Dünya’nın zirvesini paylaşıyoruz.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ZEYTİN SIKIM TESİSİ

İbrahim Başbuğ bunlara ek olarak yatırımlarını bugünleri değil yarınları gözeterek yaptıklarını dile getirdi. Torbalı’da inşasına devam ettikleri Türkiye’nin en büyük zeytin sıkım tesisi için ise;

“Torbalı Zeytin Sıkım Kompleksi’nin yapımı devam ediyor. Türkiye’nin en büyük zeytin sıkım tesisi unvanını taşımakla kalmayıp Dünya zeytinyağı sektörünün de simge tesisleri arasında yer alacak. Yerin altında konumlanacak toplam 12.000 ton krom tank kapasitesi ve 80.000 ton/sezon zeytin sıkım kapasitesi ise hedeflerimize ne kadar sadık ilerlediğimizin birer göstergesi. Türkiye için önemli bir değer olacak tesisimizi İspanyol model, tamamıyla otomatik, modern bir sistem ile donatıyoruz. Tabii bu modernizasyon yağımızın kalitesine de yansıyacak. Optimum koşullarda, soğuk sıkım sıktığımız yağları yine optimum koşullarda saklayarak yıl boyunca kalitemizi ve lezzetimizi en üst düzeyde tutacağız.

VERDE GLOBAL BİR MARKA OLMA YOLUNDA

Verde markası için de doğru yolda olduklarını belirten İbrahim Başbuğ, marka hedeflerinin yalnızca yurtiçi değil tüm Dünya’yı kapsadığını belirtti. İbrahim Başbuğ; “Verde markası ülkemizde çokça sevilen, rağbet gören bir markaydı. Bizim hedeflerimiz arasında Verde markasını hak ettiği yere getirmek de var. Kalitemizi arttırmaya yönelik sürekli tesis iyileştirmeleri ve makine ekipman yatırımları yapıyoruz. Rafine zeytinyağı kalitemiz Dünya’nın birkaç firması arasında anılır hale gelmiş durumda. Sızma zeytinyağı ürünlerimizde ise yine ince eleyip sık dokuyoruz. IOC akredite laboratuvarımız ve tecrübeli tadım ekibimiz ile sürekli yağlarımızı kontrol ediyoruz. Yegâne başarı süreklilik ile gelir bunun farkındayız. Dünya’nın dört bir yanından yağlarımıza övgüler geliyor, bu da hem Verde markasının hem de firmamızın doğru yolda olduğunu gösteriyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.