banner24
banner25

Yeni Yapılandırmada Sene Sonu Hedefi 3 Ayda Geçildi

Vergi borçlarının Yeniden Yapılandırma kapsamında yıl başından bu yana 3 milyar 945 milyon lira tahsilat yapıldı.

Yeni Yapılandırmada Sene Sonu Hedefi 3 Ayda Geçildi

Vergi borçlarının Yeniden Yapılandırma kapsamında yıl başından bu yana 3 milyar 945 milyon lira tahsilat yapıldı.

09 Nisan 2018 Pazartesi 01:34
Yeni Yapılandırmada Sene Sonu Hedefi 3 Ayda Geçildi

Vergi borçlarının Yeniden Yapılandırma kapsamında yıl başından bu yana 3 milyar 945 milyon lira tahsilat yapıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 senesi için yeniden yapılandırma kanunları çerçevesinde tahsil edilmesi beklenen rakamın ilk iki taksitte geçildiğini belirtti. Böylece, yeniden yapılandırma kapsamında yıl sonu hedefi ilk 3 ayda geçilmiş oldu.

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili düzenlemelerin sonuçları Maliye Bakanı Ağbal tarafından değerlendirildi.

Yeniden yapılandırılmaya ilişkin 7020 ve 6736 sayılı kanunlar çerçevesinde yapılan tahsilatların yüksek şekilde devam ettiğini aktaran Maliye Bakanı Naci Ağbal, sene başından bu tarafa tahsil edilen toplam tutarın 3 milyar 945 milyon lira olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018'in ilk 3 ayında gerçekleşen tahsilatın, yeniden yapılandırma ödemelerine mükelleflerin uyumla devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.

Yıl başında tahmin ettikleri bedelden çok daha fazlasını tahsil ettiklerini aktaran Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 senesi için yeniden yapılandırma kanunları kapsamında tahsil etmeyi bekledikleri rakamı, ilk iki taksitte geçtiklerini vurguladı.

Maliye Bakanı Ağbal, cari dönem tahakkuk tahsilat oranlarına da değinerek, "Bu oranlar da sevindirici. Bu yıl için ödenmesi gereken vergiler de ödeniyor." dedi.

BÜTÇE GELİR PERFORMANSI

Bütçe gelir performansının, yıl başındaki ön görülerin üzerinde seyrettiğine değinen Bakan Ağbal, 2018 yılı bütçesini yapar iken öngördükleri bir vergi geliri hedefi olduğunu, ilk 3 aya ilişkin rakamların, bu vergi geliri hedefinin rahatlıkla aşılacağını gösterdiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.