banner24
banner25

Sanat, spor ve iş dünyasının otomotivcisi: The Galleria

35 yıllık sektör tecrübesiyle lüks araç satışında isim yapan firmalar arasında yer alan The Galleria, İzmir Ankara Caddesi üzerinde yer alan showroom'u ile sanat, spor ve iş dünyasının tanınmış isimlerine araç satışı yapmaya devam ediyor.

Sanat, spor ve iş dünyasının otomotivcisi: The Galleria

35 yıllık sektör tecrübesiyle lüks araç satışında isim yapan firmalar arasında yer alan The Galleria, İzmir Ankara Caddesi üzerinde yer alan showroom'u ile sanat, spor ve iş dünyasının tanınmış isimlerine araç satışı yapmaya devam ediyor.

03 Aralık 2021 Cuma 13:44
Sanat, spor ve iş dünyasının otomotivcisi: The Galleria
Baba Abdullah Görgülü' den bayrağı devralan Sedat Görgülü, 35 yıldır sektörde olduklarını ve otomotive yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Otomotivci Sedat Görgülü, “Babam 2000 yılında emekli olunca bayrağı bize devretti. Yaklaşık 20 yıldır da biz devam ediyoruz. Babam engin tecrübesiyle her daim yanımızda yer almaya devam etmekte.”
İzmir'de 1987-2000 yılları arası Alsancak'ta, 2000-2008 arası Gaziemir'de hizmet verdik. Daha sonra "2008-2016 yılları arasında yatırım yapmaya devam ederek İstanbul Etiler'de 2.şube olarak bir showroom daha açtık. Bu süreçte İzmir mağazamızı büyüterek şuan da faaliyet gösterdiğimiz yaklaşık toplam 1.500 m2’lik yeni yerimiz olan Bornova Ankara Caddesi üzerindeki adresimizde faaliyetimize devam etmekteyiz.
4
Şirketimizin ‘0’ km üst segment araç ithalat belgesi bulunduğu için farklı ülkelerden Porsche, Ferrari, Lamborghini ,Mercedes, Audi, BMW'leri ithal edebiliyoruz. Ayrıca bu segment araçların ikinci elini alıp satmaya devam ediyoruz. Hemen hemen her talep ve siparişe cevap verme olanağı sağlamış oluyoruz.
Bu süreçte ister istemez zorluklarda yaşayabiliyoruz. "Araçların tamamı yurtdışı araçlar olduğu için döviz kurundan ister istemez etkileniyorsunuz. Euro yukarı tırmandıkça araç fiyatları da artıyor." doğal olarak. Hem maliyetimizi arttırıyor hem de satış fiyatlarımızı yükselmiş oluyor.
TABİKİ SADECE ZORLUKLAR BU KADARLA DA KALMIYOR GAYRİRESMİ SATICILARDA BİZİ ETKİLİYOR;
"Dövizin dışında serbest piyasanın aşırı derecede denetimsiz ve rahat bırakılması, serbest olması bizi etkiliyor. Otomotivci ya da bayiler dışında sektör dışından bir çok meslek sahibi insanların araç satmak için sanal fiyat yükseltmeleri piyasayı olumsuz etkiliyor. Her meslekten insan araç alıp satıyor. Mesleki yetkisi, bilgisi olmayan herkes bu sektöre el atıyor. Rakamların artmasının sebeplerinden birisi belki de en büyük sebebi de bu yetkisiz araç satan ve sattıran kurumlar. Satış noktasındaki insanlar ve buna öncü olan sanal ortamda bulunan mağazaları denetlenmesindeki eksiklik, yılda 3 kez araç satışı yapabilecek kişiler bununla yetinmeyip en az 13 kez 23 kez araç satmaya devam ediyor." Bu olay devam ettiği sürece gerçek dışı fiyatlar artmaya devam edecektir.
SEKTÖRE CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ
"Bizler The Galleria ailesi olarak ciddi yatırımlar yapıyoruz, ve birçok meslektaşım aynı şekilde yapmaya devam ediyor. Bu süreçte kapalı alan m2’si olsun, yetki ve yeterlilik belge sorumlulukları olsun, ticari mülkiyet statüsü olsun, ruhsatlandırma ile alakalı talep ve istenilen her koşulu eksiksiz yerine getirdiğimiz halde, herhangi bir belgesi olmayanlar, bilgisi tecrübesi olmayanlar her yerde araç satışı yapıyor. Mahalle arası, kapalı otopark ve bina garajları olsun birçok yerde. Ciddi maliyetlere imza atarken ve birçok sayıda işveren olarak bu konuya bir an önce el atılmasını rica ediyorum yetkili merci ve kurumlarımızdan. Gayri resmi satıcıların ortadan kalktığı gün araç fiyatları da normale dönebilir. Ulaşılabilirlik, hayal edilenin zor değil çok daha kolay elde edilebilir bir duruma geldiğini görebiliriz hep birlikte. Bizim için aracın fiyatının satılabilir olması, gerçek kullanıcıya uygun olması bize fayda sağlar, Müşterilerimizin doğru rakama doğru aracı almasını sağlar. Sermayemizin 100 arabaya bölünmesini isterken, şişkin sanal rakamlı 40 araca bölünmesini-erimesini asla kabul edemeyiz. Fiyatların şişkin ve yüksek olması kişilerin daha düşük model, daha yüksek kilometrede, hasarlı, kazalı araçlara da yönelmesine ve daha güvenliksiz tercih etmesine neden oluyor, bu da hiç istediğimiz bir durum ortaya çıkarıyor.
“Son olarak herkesi otomobil almak isterken dikkat etmesi gereken ciddi, kurumsal, güvenilir, firma olmasına, yetki ve yeterlilik belgesi olan personele, satış sonrası garanti sertifikası veren yerleri tercih etmesini tavsiye ediyorum”
Son Güncelleme: 03.12.2021 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.