banner24
banner25

İZMOD'un çabaları sonuç verdi

Libya-İzmir 25 yıl sonra gemi seferleri başladı

İZMOD'un çabaları sonuç verdi

Libya-İzmir 25 yıl sonra gemi seferleri başladı

03 Aralık 2021 Cuma 09:53
İZMOD'un çabaları sonuç verdi

İzmir Mobilyacılar Odası'nın yaptığı çalışmalar sonuç verdi. 25 yıl aradan sonra Libya ‘nın Misrata kenti ile İzmir arasında gemi seferleri başlatıldı. Haftada bir seferin gerçekleştirileceği Türkiye-Libya hattında yolculuk iki farklı gemiyle 2 gün sürecek. İZMOD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “Deneme seferlerinde, yük ve yolcunun yanı sıra araç da taşınacak. Libya’nın Misrata kentinde düzenlenen törenle ilk gemi Türkiye’ye uğurlandı. Kentimize ve Esnafımıza hayırlı olsun”dedi.

İZMİRLİ ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN

Uzun bir süredir İzmir’den Libya’ya mobilya ihracatı yapılması için geniş çaplı çalışma yürüten İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) sonuca ulaştı. Konu hakkında bilgi veren İZMOD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “Proje Karanfil Group ile Misrata'dan Kavelay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketi (LISCO) ortaklığında başladı. İlk geminin yola çıkış törenine, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil’in yanı sıra iki ülkeden üst düzey yetkililer katıldı. Sonuç almadan açıklamak istemediğimiz bu gelişmeyi esnafımızın bilgisine sunarız”dedi.

MOBİLYAMIZ ESNAFIMIZIN AYNASI OLACAK

İzmirli esnafın Libya’ya dünya standartlarında mobilya ihraç edeceğini belirten İZMOD Başkanı Özkoparan, “Salgın ile başlayan ekonomik daralmanın ihracatla aşılacağına inanıyorum. 25 yıl yani çeyrek asır önce kapanan kapıyı yeniden açtık. Bunun kıymetini bilelim. Libya, esnafımıza Afrika pazarının kapısını açsın. İzmirli üreticimiz uluslararası pazarlarda güçlü temsil edilsin. Bu pazara titizlikle üretilen mobilyalarımız gönderilsin. Doğru ürün ile doğru ticareti başardığımızda gemi ve sefer sayısı arttırılacak”şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.