banner24
banner25

Değer Kardeşler’den İhracat Atağı

1958 yılından beri perakende sektöründe yatırımlar yapan Değer Kardeşler firması pandemi döneminde büyümeye devam etti. Türkiye’de toplam 5 markası bulunan firmanın üçüncü fabrikası da İzmir’de açılacak.

Değer Kardeşler’den İhracat Atağı

1958 yılından beri perakende sektöründe yatırımlar yapan Değer Kardeşler firması pandemi döneminde büyümeye devam etti. Türkiye’de toplam 5 markası bulunan firmanın üçüncü fabrikası da İzmir’de açılacak.

21 Ocak 2021 Perşembe 09:51
Değer Kardeşler’den İhracat Atağı

Pandemi nedeniyle vatandaşlar her sektörde güvenilir firmaları tercih etti. Temel ihtiyaçlarımızın başında yer alan su firmalarında da tüketiciler güvenilir firmalara yöneldi. 1958 yılından beri perakende sektöründe yatırımlar yapan Değer Kardeşler firması pandemi döneminde büyümeye devam etti. Türkiye’de toplam 5 markası bulunan firmanın üçüncü fabrikası da İzmir’de açılacak.

Ahmet Değer ve Meriç Değer kardeşler tarafından işletilen su ve içecek firmasının Ege ve Akdeniz’de bulunan bayi ağının yanı sıra yurtdışında iki ülkede pet şişe suları satılıyor. Firmanın yeni hedefi ise Arap ülkeleri.

Firma hakkında çeşitli bilgiler veren Ahmet Değer, “Değer Kardeşler firması bir aile şirketi. Dededen babaya babadan bize bizden de evlatlarımıza gidecek bir şirket. 1958’de ilk tüp Türkiye’ye geldiği zamanlardan beri aile büyüklerimiz tüp satış işindeymiş. Dedemiz Uşak’tan İzmir’e gelmiş. Ege ve Akdeniz bölgesinde tüple ilgili bayiliklerimiz var. 2010 yılında İzmir Karşıyaka’da ilk su firması deneyimimizi yaşadık.”

2018’DE ALAŞEHİR ÜRETİM TESİSİMİZ AÇILDI

Alaşehir’deki üretim tesisleri ile ilgili bilgi veren Değer, “2013 yılında Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2235 hektarlık bir arazi satın aldık. Alanımızda 42 tane tescilli su kaynakları vardı. Biz 5 su kaynağını tercih ettik. Biz su işini yaparken o bölgenin tüm raporlarını çıkartıyoruz. Su kaynaklarını tesise ulaştırmak için 40 kilometre boru hattı döşedik. Alaşehir fabrikamız 2018 Temmuz ayında faaliyete geçti.”

2016 YILINDA KIZILCIK MADRAN’I ALDIK

Kızılcık Madran’ın ‘Değer Kardeşler’ çatısı altına girme hikayesini aktaran Değer, “Daha sonra 2016 yılında Kızılcık Madran Su’yu satın aldık. Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde Kızılcık Yaylası’nda 1000 dönüm arazi satın aldık. Kaynakla tesis arasında 27 km vardı. Yaklaşık 80 kilometre yönetmeliklere uygun boru hattı döşedik. “

ÜÇÜNCÜ TESİS İZMİR’E

“Aydın’da yaklaşık 15 fabrika 19 marka bulunuyor. Ege bölgesinde İzmir Manisa ve Aydın’da toplam 31 markanın bulunduğu alanda bizim toplam 5 markamız bulunuyor. Mineralife, Kızılcık Madran, Değer Alayaka Madran markalarımız aktif bir şekilde üretime devam ediyor. İzmir Bornova‘da bir arazi satın aldık. Üçüncü tesisimizi de İzmir’de açacağız.”

YENİ HEDEF ARAP ÜLKELERİ

“Ege ve Akdeniz bölgesinin tamamında Değer Kardeşler su markaları yer alıyor. Kızılcık Madran markamızla yurtdışında da Almanya ve Ukrayna’ya pet su ürünleri satışlarımız var. Arap ülkeleri ile görüşüyoruz.”

PANDEMİDE PET ŞİŞE SATIŞLARI DÜŞTÜ DAMACANA SATIŞLARI SABİT KALDI

“Pandemide pet şişelerde satışlar 3’te 1’e düştü. Restoran, cafe, okul gibi yerlerin kapalı olması nedeniyle pet şişe su satışları doğal olarak azaldı. Damacana sularda ise pandemide artış ya da azalma gözlenmedi. Pandemi öncesi ile aynı oranlarda satış rakamları gözleniyor. Su dünyada stratejik bir ürün. Damacana kullanımı yöresel olarak değişir. Yüzde elliden fazlası damacana kullanıyor.”

BÖLGENİN EN İYİ SULARI BİZİM BÖLGEDE

Bölgedeki sular hakkında bilgi veren Değer, “Deprem oldukça kırılan kaya tabakalarından geçerek yeryüzüne çıkar. Doğal kaynak suyu yerin altından yerin üzerine geçtiği bütün kaya tabakalarından mineral koparır. Doğal yollarla filtre edilerek bize ulaşır. Muğla’dan çıkan suların kaya tabakası mermer olduğu için oradaki sular sodyumu ve magnezyumu yüksek sulardır. Ege bölgesinde Ödemiş, Beydağ ve Madran Dağları’na uzanan sular tüketiciler tarafından çok tercih edilir.”

SU FİRMALARI SÜREKLİ DENETLENİYOR

“Polikarbon maddesi tekrar geri dönüştürülüp damacana yapılamıyor. Orijinal maddeden yapılıyor. Polikarbon güvenilir bir ürün. Damacanalar için standartlara göre 5 yıl ya da 75 dolum süre veriliyor. 55 ile 75 derecede gıdaya uygun kimyasallarla dezenfekte ediliyor. Damacanalar tüketicilerden geri alındığında belirli aşamalardan geçiyor. Kurumlar belirli aralıklarla denetlenir. Güvenilir firmalar bu aşamalara azami özen gösteriyor. “

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.