banner24
banner25

Cildinizi Yaza Hazırlayın

Yaza sayılı günler kala cildinizi derinlemesine temizlemenin tam zamanı. Yaz aylarında denizde ve havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle cilt cansızlaşıyor. Bu nedenle yaz gelmeden cildinizde bahar temizliği yapmanız büyük önem taşıyor.

Cildinizi Yaza Hazırlayın

Yaza sayılı günler kala cildinizi derinlemesine temizlemenin tam zamanı. Yaz aylarında denizde ve havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle cilt cansızlaşıyor. Bu nedenle yaz gelmeden cildinizde bahar temizliği yapmanız büyük önem taşıyor.

21 Nisan 2022 Perşembe 10:31
Cildinizi Yaza Hazırlayın
Kış boyunca cildin soğuk ve kirli havalardan yorgun düştüğünü belirten Alarazra Estetik ve Güzellik Salonu sahibi Öznur Dardan; Bahar aylarının, bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak kadar, cildi yaza hazırlamak için de iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Kış sonrası, ışıldayan ve canlı bir tene kavuşmak için, yıpranmış ve kalınlaşmış derinin yenilenmesini öneren Alarazra Estetik ve Güzellik Salonu uzmanları; cilt bakım merkezinde, uygun, hızlı ve kalıcı cilt yenileyici kürler hazırlıyor. Bu kürlerde kullanılan A, C, E, B5 vitaminleri ve minerallerin cilt için antioksidan etkisi bulunuyor. Oksijen de cildin temel ihtiyaçlarından biri. Cildi canlandırıyor, sıkılık ve pürüzsüzlük veriyor. Vitamin ve minerallerle, oksijenin birleşmesiyle oluşan kürün sonunda cilt, hızla yenileniyor.

İzmir Bayraklı Avcılar Exclusive A blokta yer alan Alarazra Estetik ve Güzellik Salonu bünyesinde alby cold diode laser, magic crush bölgesel incelme, dermapen, mezoterapi, kalıcı makyaj,microblading, manikür pedikür, protez tırnak kalıcı oje uygulamalarının yanı sıra kameralı hydrafacial cilt bakımı teknikleri ile medikal cilt bakımı uygulamalarını bir arada sunuyor.Mevsim geçişlerinde cildin daha fazla bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten Öznur Dardan sağlıklı bir cilt için ilk kuralın temizlik olduğunun altını çiziyor.Cildi nemlendirmek ve güneşten korumanın da bir o kadar önemli olduğunu ifade eden Dardan cilt sağlığı için şu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi :

‘’Kışın daha yoğun ve aktif yapıda ürünler tercih ediliyor. Ancak bahar ve yaz aylarında, cildi koruyucu, nemlendiren, yenileyen ürünler daha doğru seçim. Mümkünse cilt hastalıkları uzmanı, cilt terapistinden destek alın. Cilt tipinize ve ihtiyacınıza göre kullanacağız kozmetikleri seçin. Günlük kullanımda, güneşin zararlı etkilerinden koruyan nemlendiricileri tercih edin. Bunun için yazın kavurucu günlerini beklemeyin. Güneş ışınları, deniz, havuz gibi nedenlerle yazın cilt daha fazla kurur. Nem ve bakım ihtiyacı artar. Yazın evde uygulanan günlük bakıma haftada en az 1-2 kez nem maskesinin eklenmesi yerinde olur. Nem maskesiyle beraber cildi soyucu ve temizleyici maskeler de ihtiyaca uygun sıklıkta uygulanmalı. Bu arada yaz boyunca kullanılan kremlerdeki koruyucular, bronzlaştırıcılar cilt altında birikintilere ve çok fazla ölü tabaka tutulmasına yol açar. Soyan ve arındıran maskeler, yaz boyunca cildin daha temiz ve canlı kalmasını sağlar. Cildiniz için profesyonel destek alın; cildinizi nemlendirmek için sadece nemlendiriciler yeterli değildir. Yeterli nem; sağlıklı cilt tonusu; elastisitesi ve pürüzsüz genç bir görünüm için çok önemlidir. Günümüzde; cilt yüzeyinin altına enjekte edilen hyaluronik asit içeren enjeksiyonlar ile yeterli hidrasyon sağlanabilir’’.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.