banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Google'dan Kıble Bulma Hizmeti

Google, 'Kıbleyi Bul' hizmeti ile kullanıcıların Kıbleyi bulmasına yardımcı olacak uygulamayı kullanıma sundu.

Google'dan Kıble Bulma Hizmeti

Google, 'Kıbleyi Bul' hizmeti ile kullanıcıların Kıbleyi bulmasına yardımcı olacak uygulamayı kullanıma sundu.

16 Haziran 2017 Cuma 14:16
Google'dan Kıble Bulma Hizmeti

Google, 'Kıbleyi Bul' hizmeti ile kullanıcıların Kıbleyi bulmasına yardımcı olacak uygulamayı kullanıma sundu. Kullanıcılar bu uygulama ile arttırılmış gerçekliği kullanarak Dünya'nın her yerinden, gerek telefondan, gerekse de bilgisayardan Kıble'yi bulabilecek.

CİHAZDAKİ TARAYICILAR İLE ERİŞİLEBİLİYOR

Google tarafından kullanıma sunulan Kıbleyi Bul uygulaması ile kullanıcılar Kıble'yi bulabiliyor. Kullanıcıların cihazında bulunan tarayıcılarla erişime sunulan bu hizmet, hem telefon hem de bilgisayardan çalışıyor. Kıble bulucu, telefonlarda bulunan GPS sistemi ile çalışıyor. Tabi bunun için herhangi bir ağa bağlı olunmalı.

BULUNDUĞUNUZ KONUMLA KABE ARASINDAKİ MESAFEYİ ÇİZGİ HALİNDE GÖSTERİYOR

Google tarafından hizmete sokulan Kıbleyi Bul uygulaması, mobilin yanısıra, Web'den de kullanılıyor. Kıble bulucu hizmeti, bulunduğunuz konum ile Kabe arasındaki mesafeyi bir çizgi halinde gösteriyor. Kullanıcılar, aradıkları nitelikte bir hizmet olan Kıbleyi Bul hizmeti, kullanıcıları şimdiden mutlu etti.

Google Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ürün Pazarlama Müdürü, uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, insanların Ramazan ayında bu yöndeki uygulamalara ihtiyaç duyduklarını, Google'ın da bu nedenle böyle bir hizmet geliştirdiğini kaydetti.

SİLİKON VADİSİ'NDE KONUT SORUNUNU ÇÖZDÜ

Google, Silikon Vadisi'nde daire bulmanın zorluğunu çözmek için ilginç bir fikir geliştirdi. Google, Silikon Vadisi'nde yaşanan konut sorununu çözmek için modüler evler geliştiren Factory OS adlı bir şirketten 300 modüler ev sipariş etti.

İki şirket arasında yapılan anlaşmanın 25 ile 30 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi. Modüler evler, işletmelerin içinde oluşturularak, kurulacak yerde birleştirilecek ev halini alıyor. Raporlara göre, bu ev inşa metodu, inşaattaki maliyetleri yüzde 20 ile 50 arasında düşürebiliyor. Bu tasarruf da evde yaşayacak kişilere büyük avantaj sağlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.