banner24
banner25

Başbakan Yıldırım, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü Değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü Değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

16 Haziran 2017 Cuma 14:51
Başbakan Yıldırım, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü Değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, TBMM'de yapılan dokunulmazlık oylamasını hatırlatarak, "Enis Berberoğlu da dahil, kalkması yönünde olumlu oy kullanan CHP'dir." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası dün Ankara Güvenpark'tan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım, "Sokakta adalet aranmaz, eziyet ediyor kendisine. Dokunulmazlıkların kaldırılmasın da CHP de kalkması yönünde olumlu oy kullandı. Dolayısı ile  dokunulmazlıkların kalkmasının sonucunun yargılama olacağını sayın Kılıçdaroğlu baştan biliyor." şeklinde konuştu.

"SOKAKTA ADALET ARANMAZ"

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Sokakta adalet aranmaz, eziyet ediyor kendisine. Adalet mülkün temelidir. Adalet sokakta aranmaz, sayın Kılıçdaroğlu, milletvekiline sahip çıkmasına normal karşılayabiliriz ama unutmasınki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu dokunulmazlıklar kaldırılır iken, Enis Berberoğlu da dahil, kalkması yönünde olumlu oy kullanan CHP'dir. Dolayısı ile dokunulmazlıkların kalkmasının sonucunun yargılama olacağını sayın Kılıçdaroğlu baştan biliyor.

Gösterdiği tepki anlamlı da doğru da değil. Çözüm aranacak ise Meclis'tir. Meclis'te her türlü mesele konuşulur. Sokağa davet etmek, en hafifi ile  sorumsuzluktur. Bahçeli'nin açıklamaları devlet adamına yakışır açıklamalardır. Provokasyon ihtimali uzak değil. Her zaman beklenebilir, İçişleri Bakanımız konuyu yakından takip ediyor, gerekli güvenlik tedbirlerini almış durumda. Ümit ederim ki bu meseleye burada son verirler. Meclis'te bütün partiler, ortak bir anlayışla çözümü için gayret gösteririz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.