banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Apple Watch, Kalpteki Ritim Bozukluğunu Tespit Ediyor

Sadece bir iPhone'nin aksesuarı gibi görünmesine rağmen, Apple Watch saati aslında çok daha fazlasını yapıyor.

Apple Watch, Kalpteki Ritim Bozukluğunu Tespit Ediyor

Sadece bir iPhone'nin aksesuarı gibi görünmesine rağmen, Apple Watch saati aslında çok daha fazlasını yapıyor.

16 Mayıs 2017 Salı 00:38
Apple Watch, Kalpteki Ritim Bozukluğunu Tespit Ediyor

Sadece bir iPhone'nin aksesuarı gibi görünmesine rağmen, Apple Watch (saat) aslında çok daha fazlasını yapıyor. Cihaz, Cardiogram uygulamasıyla birlikte kullanıldığı zaman, sık görülen kalp ritim bozuklukları arasında yer alan atrial fibrilasyonu tespit etme özelliğine sahip bulunuyor. Apple Watch'ın bu alandaki başarı oranı öyle yüksek ki, yöntem sadece işlevsel olmakla kalmayarak, aynı zamanda güvenilir  bir yöntem olarak öne çıkıyor.

HASTALARLA BİRLİKTE ÇALIŞILDI

ABD'nin California eyaleti San Fransisco Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından yapılan araştırma, iPhone Apple Watch cihazının, kalp ritim bozukluklarından olan ve kalp krizine de yol açan atrial fibrilasyonu fark etme konusunda oldukça başarılı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya, paroksismal atrial fibrilasyon hastası olan 200 kişi katıldı. Araştırma kapsamında katılımcılara mobil elektrokardiyogram verildi. Araştırmaya katılan kişilerden, günde en az bir kez ölçüm yapmasını ve kaydetmesini, bununla birlikte belirli semptomlar görülmesi halinde de yine kayıt yapmalarını istedi.

Cardiogram ile sağlanan veriler, yapay derin sinir ağına aktarılarak, Apple Watch'ın kalp ritmi rakamları ile eşlenerek atrial fibrilasyonu belirlenmeye programlandı. Yeni algoritma, daha önce kullanılan yöntemlerden daha doğru tespitler yaptı. Bu yöntem kullanılarak yapılan tespitlerin de yüzde 97 oranında doğru olduğu ortaya çıktı.

GİYİLEBİLİR CİHAZLAR HASTALIK TESPİTİNDE KULLANILIYOR

Üreticiler, tüketici seviyesinde giyilebilir olan cihazların aynı zamanda hastalıkların tespitinde de kullanılmasını sevinçle karşıladı. Geliştiriciler, önümüzdeki dönemde bu verileri yalnızca hastalığı tespit etmekte değil, tedavide de kullanmayı amaçlıyor.

Apple, son zamanlarda sağlık konusunda ciddi yatırımlar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde uyku takip teknolojisi geliştiren Beddit'i satın alan şirket, Apple Watch'a bu teknolojileri entegre ederek, cihazı ileri bir sağlık takibine getirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merve boyar 2017-05-18 22:35:19

Teknolojinin gözünü seveyim ❤