banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

İzmir’de kadim kent Mardin rüzgarı

AK Partili Bölünmez Çankırı: ‘’Mardin’e dair tüm merakları giderecek bir etkinlik oldu’’

İzmir’de kadim kent Mardin rüzgarı

AK Partili Bölünmez Çankırı: ‘’Mardin’e dair tüm merakları giderecek bir etkinlik oldu’’

08 Mart 2022 Salı 13:25
İzmir’de kadim kent Mardin rüzgarı
AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Mardinliler Federasyonu’nun (İMAF) öncülüğünde Bostanlı Pazaryeri’nde düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri etkinliğine katılım gösterdi. 4 Mart’ta başlayıp 7 Mart’ta sona eren etkinlikte Mardin mimarisi, müziği, halk oyunları ve yöresel lezzetleri tanıtıldı.

İzmir’de Mardin kültürünün tanıtılmasını çok özel bulduğunu söyleyen Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, birlik ve beraberliğin öneminin altını çizerek, ‘‘İzmir Mardinliler Federasyonu tarafından Şehrimiz İzmir’de birincisi düzenlenen Mardin Yöresel Günler Etkinliğini çok kıymetli buluyor, birliğimize beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, oldukça önemli gördüğüm doğu batı sentezi misyonuyla bu dönem seçildiğim İzmir’de, milletvekillik vazifemi hakkıyla yerine getirmek için çok çalışıyorum. Burada hemşehrilerimle beraber olmak bana güç ve mutluluk veriyor.’’ şeklinde konuştu.

İZMİRLİLERDEN MARDİN’E YOĞUN İLGİ

İMAF’ın organizasyonunda Bostanlı Pazaryeri’nde gerçekleştirilen Mardin Tanıtım Günleri’ne İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Açılışından son güne kadar stantların bir an boş kalmamasından mutluluk duyduğunu ifade eden Bölünmez Çankırı, ‘‘Kadim kültürlerin kesişme noktası olan, Dicle ve Fırat nehirlerinin arasındaki Mardin, çeşitli inançlara ev sahipliği yapan, birbirinden farklı medeniyetlerin izlerinin olduğu bir kent... Manastırları, camileri, kiliseleri ve müzeleri, gezilip görülmesi gereken çok fazla nokta var. Tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra kente özgü coğrafi işaret tescil belgesi almış yöresel ürünlerin ikram edildiği stantların büyük ilgi görmesinden oldukça mutlu oldum. Tabi dünyaca ünlü Reyhani Müziği eşliğinde oynayan gençler de tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İzmir’de yaşayıp Mardin’i merak edip gelenlerin memleketimize dair tüm meraklarını giderecek bir etkinlik oldu. Mardin İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı kitapçık ve CD’lerin ziyaretçilere dağıtılması oldukça önemliydi. Dünya'nın tahıl ambarı olarak da adlandırılan Mezopotamya Ovası'nın mümbit toprakları üzerinde kurulu bulunan; tarih, kültür inanç turizminde yıldızı her geçen gün parlayan kadim medeniyetlerin merkezi olan Mardinimizin, Yöresel Günler Etkinliğine yoğun ilgi gösteren İzmirli hemşehrilerimize şahsım ve tüm Mardinliler adına gönülden teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 08.03.2022 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.