banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Pompeo

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı görevindeki Rex Tillerson'ı görevden aldı. Trump, onun yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'yu atadı.

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Pompeo

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı görevindeki Rex Tillerson'ı görevden aldı. Trump, onun yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'yu atadı.

14 Mart 2018 Çarşamba 01:56
ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Pompeo

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı görevindeki Rex Tillerson'ı görevden aldı. Trump, onun yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'yu atadı. Sürpriz olarak nitelendirilen bu gelişme gözleri, CIA Direktörlüğü görevinden ABD Dışişleri Bakanlığı koltuğuna getirilen Mike Pompeo kimdir sorusuna çevirdi.

Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'un CIA'yi yönetme ve ardından ABD Dışişleri Bakanlığına atanmasından önce şahin görüşlü bir  Cumhuriyetçi kongre üyesiydi.

Kansas'ın eski kongre üyesi, Başkan Trump tarafından ülkenin en üst düzey diplomatı olarak görevlendirildi.

TRUMP: HARİKA BİR İŞ ÇIKARACAK

ABD Başkanı Donald Trump, CIA Direktörü Mike Pompeo'yu Dışişleri Bakanı olarak görevlendirdikten sonra twitter'da mesaj paylaştı. Trump mesajında, "Harika bir iş yapacak" paylaşımında bulundu.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri ile tanışacağını duyurmasından bir saat önce, CIA Direktörü Pompeo, Beyaz Saray'da Güney Kore'den gelen bir heyetle yaptığı toplantı sonrası Oval Ofis'te Başkan Trump ile birlikte görüldü.

GUANTANAMO'NUN KAPATILMASINA KARŞI ÇIKMIŞTI

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Pompeo, bir önceki başkan Barack Obama yönetiminin İran ile olan nükleer anlaşmayı eleştirmişti. Pompeo, Guantanamo Körfezi'ndeki hapishanenin kapatılmasına da karşı çıktı.

Mike Pompeo, önce West Point askeri akademsinden mezun oldu. Daha sonra ise Harvard Hukuk Okulu'nu bitirdi. 2010'da Cumhuriyetçi mega-bağışçı Charles ve David Koch'un desteğiyle Temsilciler Meclisi'ne seçildi. Pompeo, istihbarat komitesi ve enerji- ticaret komitesinin üyesi oldu.

Kongre'ye girmeden önce bir havacılık parçaları firması ve bir petrol sahası tedarik şirketi kurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.