banner24
banner25

Bataryaya İhtiyaç Duymayan Telefon

Washington Üniversitesi'nden araştırmacıların ürettiği telefon, bataryaya ihtiyaç duymadan çalışıyor ve gelecek cihazlar için devrim niteliğine sahip.

Bataryaya İhtiyaç Duymayan Telefon

Washington Üniversitesi'nden araştırmacıların ürettiği telefon, bataryaya ihtiyaç duymadan çalışıyor ve gelecek cihazlar için devrim niteliğine sahip.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 01:58
Bataryaya İhtiyaç Duymayan Telefon

Teknolojinin ilerlemesiyle her geçen gün telefonlara yeni özellikler ekleniyor. Her gün yeni teknolojiler görmeye alıştığımız telefonlarda şarj süresi en önemli sorunlardan biri.

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacıların geliştirdiği cep telefonunun çalışması için herhangi bir batarya gerekmiyor. Üstelik bu telefon, normal bir mobil cihazın arama işlevini de gerçekleştiriyor. Sadece 3.5 microwatt elektrik ile çalışan cihaz, herhangi bir bataryaya ihtiyaç duymayan yenilikçi bir yapıya sahip. Batarya yerine, radyo sinyallerini ve ışıktan gelen ortam gücünü kullanıyor. Cihazın üzerinde neredeyse bir pirinç boyutunda, baz istasyonuna sinyal gönderip almaya yarayan bir panel de bulunuyor.

Cihaz tamamen basit malzemelerden oluşuyor. Bunlar, kapasitif dokunmatik düğmeler, devre kartı ve diğer satışa hazır parçalar. Daha etkileyici bir yanı ise bilim insanlarının, ekibinin sinyali bu kadar düşük bir güçle iletmelerini sağlamak için özel bir baz istasyonu oluşturabilmeleridir.

Şu anda cihaz, arama yapma konusunda sıkıntısız çalışıyor ve arayanları beklemeye alabiliyor. Ancak araştırmacıların, video aktarım, şifreleme yapabilen ve kapasitif bir ekrana sahip yeni bir cihaz için, yeni prototipler yapmaları gerekiyor.

Araştırmacılar, "Gelecekte tüm hücre merkezleri veya Wi-Fi yönlendiricilerin yerleşik baz istasyon teknolojisi ile gelebileceğini tahmin edebiliyorduk. Her evde Wi-Fi yönlendiricisi varsa, her yerde pilsiz bir cep telefonu da bulabileceksiniz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.