banner24
banner25

Yeni Nesil Nokia'nın İlk Telefonu

Nokia adı ile akıllı telefon üreten Finlaniyalı HMD Global adlı grup tarafından üretilen ilk yüksek performanslı akıllı telefon Nokia 8'in ilk görüntüleri ve telefonla ilgili özellikler sızdı.

Yeni Nesil Nokia'nın İlk Telefonu

Nokia adı ile akıllı telefon üreten Finlaniyalı HMD Global adlı grup tarafından üretilen ilk yüksek performanslı akıllı telefon Nokia 8'in ilk görüntüleri ve telefonla ilgili özellikler sızdı.

20 Temmuz 2017 Perşembe 03:01
Yeni Nesil Nokia'nın İlk Telefonu

Nokia adı ile akıllı telefon üreten Finlaniyalı HMD Global adlı grup tarafından üretilen ilk yüksek performanslı akıllı telefon Nokia 8'in ilk görüntüleri ve telefonla ilgili özellikler sızdı. Geçmişte başarılı tahminleriyle ve şirketlerden aldığı bilgiler ile bilinen Evan Blass, Nokia'nın yeni nesil telefonu Nokia 8'e ait olduğu iddia edilen görselleri yayınladı.

NOKİA 8'İN GÖRSELLERİ SIZDI

Finlaniyalı HMD Global tarafından üretilen Nokia 8 modelinin, 31 Temmuz tarihinde satışa sunulması bekleniyor. Nokia 8 akıllı telefonun fiyatının 600 Euro olacağı tahmin ediliyor.

TELEFONUN TAHMİNİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ DE AÇIKLANDI

Nokia 8 ile ilgili görsellerin yanında telefonun teknik özellikleri ile ilgili de bazı bilgiler sızdırıldı. Sızan bilgilere göre telefonun tahminen bazı özellikleri ise şu şekilde olacak:

Qualcomm Snapdragon 836 çip (Qualcomm'un en güçlü versiyonu)

5,3 inç 2560 x 1400 çözünürlüklü ekran

13 megapiksellik çift arka kamera

4 ya da 6 GB RAM

Anrdoid 7.1.1 Nougat işletim sistemi.

Paylaşılan görsel doğru ise Nokia 8'in ön yüzündeki kalın üst ve alt çerçeveye sahip olacak. Nokia 8'in donanım özelliklerine bakıldığında, piyasada bulunan diğer yüksek performanslı telefonlar ile yarışma konusunda bir sıkıntı yaşamayacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Android'in standart versiyonuna yakın bir sürümü kullanan telefonda, performans düşürecek ekstra uygulamalar bulunmaması artı bir özellik.

Telefona dair en enteresan nokta ise ismi. Hatırlatılacak olursa bu telefon Nokia tarafından üretilmiyor. HMD Global, Nokia'nın isim ve marka haklarını satın almıştı. HMD Global bu telefonu üretmeden önce üç tane orta ve düşük performans modelli telefonu Nokia adıyla piyasaya sürmüştü. Bunlar arasında Nokia'nın efsane modeli 3310'un modern bir versiyonu olan yeni 3310 olmuştu.

Nokia 8 modeli, piyasadaki en iyi akıllı telefonlara rakip olabilecek bir model olmayı hedefliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.