banner24
banner25

Volvo Dizel Motor Üretimine Son Veriyor

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson, bu hafta yaptığı açıklamayla dizel motoru geliştirme çalışmalarını durduracaklarını ve elektrikli araç üretmeye odaklanacaklarını açıkladı.

Volvo Dizel Motor Üretimine Son Veriyor

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson, bu hafta yaptığı açıklamayla dizel motoru geliştirme çalışmalarını durduracaklarını ve elektrikli araç üretmeye odaklanacaklarını açıkladı.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 00:48
Volvo Dizel Motor Üretimine Son Veriyor

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, bu hafta yaptığı açıklamayla Volvo Dizel motoru geliştirme çalışmalarını durduracaklarını ve elektrikli araç üretmeye odaklanacaklarını açıkladı.Volvo'nun en beğenilen modelleri Volvo v40, Volvo v60, Volvo c30, Volvo XC90 gibi modellerinin de elektrikli versiyonlarının üretileceği tahmin ediliyor.

İsveçli otomobil üreticisi, 35-40 bin Dolar’a satabileceği ilk uzun menzilli elektrikli aracını 2019’a kadar piyasaya sürmek istiyor. Plana göre araç Çin’de üretilecek ve oradan tüm dünyaya satılacak. Bu araç Volvo’nun yeni Modüler Elektriklenme Platformu (MEP) üzerine kurulacak ve dizel motorlardan uzaklaşan şirketin ana odaklarından birisi olacak.

"ELEKTRİKLİ MOTORLARA ODAKLANACAĞIZ"

Artık dizel motorları geliştirmeye çalışmanın bir manasının olmadığını söyleyen Samuelsson, “Bugünün bakış açısıyla, artık yeni dizel motorlar geliştirmeyeceğiz. Tamamen elektrikli ya da hibrit araçlara odaklanacağız. Elektrikli otomobil alanında Tesla’nın, insanların satın almak için sıraya girdiği bir araç geliştirdiğini belirtmek gerek. Yüksek kalite ve iyi bir tasarımla bu alanda bize de yer olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Avrupa’daki düzenlemelerin kendilerini daha verimli motorlar üretme konusunda git gide daha fazla zorladığını belirten Samuelsson, dizel ve benzinin önümüzdeki yıllarda da önemini koruyacağını ancak 2020’den sonra elektrikli motorlara ihtiyaç duyulacağını dile getirdi.

2023'TEN SONRA TAMAMEN

Samuelsson, bugün Avrupa pazarının yüzde 50’sini oluşturan dizel motorunun üretimini 2023’ten sonra tamamen bırakabileceklerini belirtti. Bu tarihler şirketin daha önce açıkladığı tarihlere göre daha agresif bir plan izleneceğini gösteriyor. Volvo önceki açıklamasında 2025’e kadar 1 milyon elektrikli araç üretmeyi planladıklarını belirtmişti. Volvo’nun tamamen elektrikli ilk aracı piyasaya 2019’da çıkacak.

Son Güncelleme: 22.05.2017 01:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.