banner24
banner25

Tren Vagonları Güneş Panelleriyle Kaplandı

Hindistan'da çatıları güneş panelleri ile kaplanan trenlerde, elektrik ihtiyacı temiz enerji ile elde ediliyor. Güneş panelleri ile donatılan trenler hizmete başladı.

Tren Vagonları Güneş Panelleriyle Kaplandı

Hindistan'da çatıları güneş panelleri ile kaplanan trenlerde, elektrik ihtiyacı temiz enerji ile elde ediliyor. Güneş panelleri ile donatılan trenler hizmete başladı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 18:39
Tren Vagonları Güneş Panelleriyle Kaplandı

Hindistan'da çatıları güneş enerjisi paneli ile kaplanan trenlerde, elektrik ihtiyacı temiz enerji ile elde ediliyor. Güneş enerjisi panelleri ile donatılan trenler hizmete başladı. Güneş enerjisi panelleri fiyatı ile de hayatımıza her geçen gün daha fazla giriyor. Güneş enerjisi su ısıtma amacıyla sıkça kullanılıyor. Güneş enerjisi ile elektrik üretimi de giderek yaygınlaşıyor. Güneş enerjisi santrali ve güneş enerjisi sistemleri her geçen gün yeni teknolojilerle büyüyor.

Yeni bir Dizel Elektrikli Tren Seti (DEMU), Hindistan'ın Demiryolu Bakanı Shri Suresh Prabhakar Prabhu tarafından resmi olarak hizmete açıldı. Çatıları, elektrikli sistemin ihtiyaçlarını temiz enerjiyle elde etmek amacıyla güneş panelleriyle kaplı 6 vagonlu tren, Güney Delhi'deki Safdarjung İstasyonu'ndan ayrıldı.

GÜNEŞ PANELLERİYLE DONATILAN TREN

Bu proje, Hindistan Demiryolları'nın dizelle çalışan tren ağının karbon ayak izini azaltma çabasının bir parçası. Biyoyakıt ve rüzgar enerjisinden faydalanmanın, biyo-tuvaletler inşa etmenin ve suyu geri dönüştürmenin yanı sıra projenin diğer bir kısmında da önümüzdeki beş yıl içinde beş tane bin megavatlık güneş enerjisi santrali kurmaya odaklanıyor.

VAGONLAR GÜNEŞ PANELİ İLE KAPLI

Güneş panelleriyle kaplı vagonlarıyla, bin 600 beygir gücündeki tren, seyahat ederken Hindistan'ın güneş enerjisinden bol bol faydalanıyor. Bu enerji trenin aydınlatma, kapı açıp-kapama, yolcu bilgilendirme gibi elektrikle sağlanan ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu sistemler normalde dizelle çalışan jeneratörlerin sağladığı enerjiyle çalıştırılır.

Kullanılmayan enerjinin bataryalarda muhafaza edilmesiyle, tren gece saatlerinde de dizele ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Altı vagonluk bir DEMU'ya güneş panelleri yerleştirmenin, her bir vagonun karbon izini yılda 9 ton azaltarak Hindistan Demiryolları'na her yıl yaklaşık 21 bin litre dizelden tasarruf ettireceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz hafta hizmete giren tren güneş enerjili ilk tren olsa da sonuncu olmayacak. Demiryolu Bakanlığı, önümüzdeki altı ayda güneş panelleriyle kaplı yirmi dört tane daha vagonu hizmete sunmaya hazırlandıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 19.07.2017 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.