banner24
banner25

Drone Şarj İstasonları ile Sınırsız Menzil

İngiliz merkezli bir şirket drone’lar için şarj istasyonları geliştirdi.

Drone Şarj İstasonları ile Sınırsız Menzil

İngiliz merkezli bir şirket drone’lar için şarj istasyonları geliştirdi.

04 Temmuz 2017 Salı 18:36
Drone Şarj İstasonları ile Sınırsız Menzil

Farklı rotalar üzerine yerleştirilecek bu minik istasyonlarla drone’ların yol arasında kendilerini otomatik olarak şarj etmesini sağlayarak, menzil sınırını ortadan kaldıracak.

Drone teknolojisinin, yakın geleceği şekillendirecek en önemli gelişme olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Günümüzde ilerleyen teknoloji sayesinde bir çok alanda yapay zeka drone ve robotlar kullanılmaya başlaması büyük kolaylık sağlarken ticaret alanında gelişmeler hızla artıyor.

Ancak bugüne kadar dronelar hakkındaki en büyük problem, çok sınırlı menzile ve sınırlı çalışma süresine sahip olmalarıydı. Amazon gibi dev drone filoları kurmak niyetindeki şirketler bu sorunu çözmek için şehirler içinde merkezi drone istasyonları kurarak, kargosunu bırakıp dönen drone’ların bu merkezlerde şarj olmasını planlıyordu.

ŞARJ İSTASYONU İLE SINIRSIZ MENZİL

Havacılık sistemleri geliştiren İngiliz SkyX şirketi şimdi bu soruna daha pratik bir çözüm geliştirdi. Düşük maliyetli drone şarj istasyonları geliştiren şirket, farklı rotalar üzerine yerleştirilecek bu minik istasyonlarla drone’ların yol arasında kendilerini otomatik olarak şarj etmesini sağlayarak, menzil ve çalışma süresi kısıtını ortadan kaldırıyor.

Drone geldiği zaman istasyonun kapağı açılacak ve drone içeri girdikten sonra şarj edilecek. Drone’u şarj ederek tekrar uçmasını sağlayan şarj istasyonları sayesinde maliyetler düşürülecek. Amazon gibi dev şirketlerin, her şehre yüksek maliyetli drone merkezi kurma zorunluluğunu ortadan kaldırarak, yüzlerce kilometre yarıçapındaki alanlara hizmet verecek tek bir drone merkezini mümkün kılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.