banner24
banner25

Çin Dünyanın En Hızlı Amfibik Aracını Tasarladı

Çin Halk Cumhuriyeti, Dünyanın en hızlı amfibik aracını geliştirmek için kolları sıvadı.

Çin Dünyanın En Hızlı Amfibik Aracını Tasarladı

Çin Halk Cumhuriyeti, Dünyanın en hızlı amfibik aracını geliştirmek için kolları sıvadı.

12 Haziran 2017 Pazartesi 11:15
Çin Dünyanın En Hızlı Amfibik Aracını Tasarladı

Çin Halk Cumhuriyeti, Dünyanın en hızlı amfibik aracını geliştirmek için kolları sıvadı. Geliştirilen aracın zırh ve ağır silahlar ile donatılmasının ardındani aracın hızının saatte 50 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.

DÜNYANIN EN HIZLI AMFİBİK ARACI

Çin tarafından yeni başlatılan bir proje ile dünyanın en hızlı amfibik aracı geliştiriliyor. 4x4 özelliğine sahip olan araç, su üstünde hareket ederken saatte 50 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Son dönemde silahlanma harcamalarına ayırdığı bütçeyi ciddi oranda arttıran Çin, hem karada hem de suda kullanılabilen bir araç için çalışmalara başladı. Çin, hem denizde hem de karadaki tehlikeleri önlemek için dünyanın en hızlı amfibik zırhlı aracını geliştiriyor.

GELİŞTİRİLEN ARAÇ 'V' GÖVDEYE SAHİP

Çin tarafından tasarlanan 4x4 özelliğine sahip olan araç, suda hareket ederken saatte 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. Çin'in başkenti Pekin'deki Kuzey Çin Araç Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen araç,'V' şeklinde bir gövdeye sahip.

KOMPAKT JET POMPALARI ARACIN ÜST HIZLARA ULAŞMASINI SAĞLIYOR

Tasarlanan en hızlı amfibik araç, geri çekilebilen tekerleklerin yan tarafından kompakt jet pompları sayesinde aracın suda üst hızlara ulaşmasını sağlıyor. Uzmanlar, zırhsız ve silahsız olarak 5.5 ton ağırlığında olan aracın, amfibik araç sınıfına göre hafif olduğunu dile getiriyor.

Aracın zırh ve ağır silahlar ile donatılmasının ardından ise hızının saatte 30 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. Ancak konsept olarak tasarlanan aracın hizmete girip girmeyeceği henüz belli değil.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.