banner24
banner25

Apple, Yeni Emojilerini Tanıttı

Apple, Dünya Emoji Günü'nde sistemine eklemeyi planladığı yeni emojileri tanıttı.

Apple, Yeni Emojilerini Tanıttı

Apple, Dünya Emoji Günü'nde sistemine eklemeyi planladığı yeni emojileri tanıttı.

21 Temmuz 2017 Cuma 03:56
Apple, Yeni Emojilerini Tanıttı

Apple, Dünya Emoji Günü’nde sistemine eklemeyi planladığı yeni emojileri tanıttı.

Dünya Emoji Gününü dolayısıyla Apple, bu yıl içinde sistemine eklemeyi planladığı yeni emojileri tanıttı. Yeni emojiler arasında başörtülü bir kadın ve bebek emziren bir kadın bulunuyor.

APPLE'NİN YENİ EMOJİLERİ

Apple ayrıca yeni bir yiyecek emojisi sunuyor. Sandviç emojisi beyaz tost ekmeği, marul, domates, çedar peyniri ve salamdan oluşuyor gibi duruyor. Zebra ve T-Rex, yeni eklenen iki hayvan emojisi. Kısa kolları ve koca kafasıyla, filmlerde gösterildiğinin aksine gayet sevimli duran T-Rex emojisi, Oyuncak Hikayesi filmindeki oyuncak dinozor Rex‘e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR DA VAR

Nesli tükenmiş hayvanların yanı sıra fantezi dünyasına da el atan Apple Zombi ve Elf emojileri ekleme kararı almış. Zombi emojisi Taht Oyunları hayranları tarafından ‘ak gezen‘ olarak da kullanılabilir gibi duruyor (malesef gözleri yeterince mavi değil). Elf emojisi ise Legend of Zelda oyunundaki Prenses Zelda’nın kuzeni olabilir.

GELENEKSEL SARI SURAT EMOJİSİNİN İKİ YENİ VERSİYONU

Geleneksel sarı surat emojisinin iki yeni versiyonu da kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Bunlardan birisi ‘aklı başından uçan’ ya da ‘beyni patlayan’ (mind blown) ilginç bir emoji. Bir de son olarak artık sakallı adam emojisi de var.

iOS ÜZERİNDE EN ÇOK KULLANILAN EMOJİLER

Apple bunların yanı sıra ilk kez, iOS üzerinde en çok kullanılan emojileri de açıkladı. Sıralama sırayla şöyle; (Beğendim anlamına gelen) baş parmak, gülümseyen surat, kahkaha, LOL, göz kırpma ve öpücük, kalp.

Apple yeni emojilerin bu yıl içinde geleceğini söylüyor. Sonbaharda yeni iPhone ile birlikte sunulması beklenen iOS 11 işletim sistemi ile birlikte yeni emojilerin de kullanıma sunulması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.