banner24
banner25

Rusya, 23 İngiliz diplomatını sınır dışı edecek

Rusya, İngiltere'de eski bir çift taraflı ajanına suikast teşebbüsünde sinir gazı kullanılması sonrası, iki ülke arasındaki gerginliğin artmaya devam etmesi üzerine 23 İngiliz diplomatını sınır dışı etmeyi planlıyor.

Rusya, 23 İngiliz diplomatını sınır dışı edecek

Rusya, İngiltere'de eski bir çift taraflı ajanına suikast teşebbüsünde sinir gazı kullanılması sonrası, iki ülke arasındaki gerginliğin artmaya devam etmesi üzerine 23 İngiliz diplomatını sınır dışı etmeyi planlıyor.

18 Mart 2018 Pazar 02:45
Rusya, 23 İngiliz diplomatını sınır dışı edecek

Rusya, 23 İngiliz diplomatını ülkeden sınır dışı etmeye hazırlanıyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin, İngiltere'de eski bir çift taraflı ajanın suikast teşebbüsünde sinir gazı kullanılması sonrası, iki ülke arasındaki gerginliği arttırmaya devam ediyor.

RUSYA'DAN İNGİLTERE'YE MİSİLLEME

Rusya, İngiltere'ye karşı ayrıca kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatları için uluslararası bir örgüt olan British Council'i kapatacağını da belirtti.

Rusya'dan yapılan açıklama, İngiltere Başbakanı Theresa May'in İngiltere'deki 23 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi kararından üç gün sonra geldi. 

İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi, "İngiltere ile Rusya Federasyonu arasında planlanan üst düzey temasların askıya alınmasına" yanıt olarak aldığı tedbirler hakkında Rus hükümeti tarafından bilgilendirildiğini söyledi.

Rus Büyükelçi, "Önceki davranışlarının ışığında, bu türden bir yanıt bekledik ve önümüzdeki günlerde müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte bir sonraki adımlarımızı ele alacağız." dedi.

RUS AJAN VE KIZI ZEHİRLENMİŞTİ

İngiltere'de, eski bir Rus ajanı olduğu iddia edilen Sergei Skripal ve kızı sinir gazı ile zehirlenmiş, İngiltere, bu olaydan Rusya'yı sorumlu tutmuştu. Bu olay sonrası iki ülke arasında tırmanan gerilim, diplomatların karşılıklı sınır dışı edilmeleriyle doruğa çıktı. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin, soğuk savaş sonrası dönemdeki düşüklüğe ulaştığı belirtiliyor.

ABD, İNGİLTERE, ALMANYA VE FRANSA ORTAK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Eski Rus çifte ajan ve kızının sinir gazı saldırısına uğraması sonrası ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya, ortak bir açıklama yaparak, olaydan Rusya'nın sorumlu olduğu dışında 'inanılır bir alternatif bulunmadığı' vurgulanmıştı. Açıklamada, "İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez Avrupa'da sinir gazı kullanıldığı saldırı" denilerek sinir gazı kullanılması kınandı.

Ortak açıklamada, "Bu, İngiltere'nin egemenliğine yönelik bir saldırıdır. Bu ayrıca Kimyasal Silahlar Anlaşması'nın ve uluslararası hukukun ihlali anlamına gelmektedir. Bu durum hepimizin güvenliğini tehdit eder" ifadelerine yer verilmişti.

İngiltere'nin 23 Rusya diplomatını sınır dışı etme kararı sonrası, Rusya'da 23 İngiliz diplomatını sınır dışı etmeye hazırlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.