banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar'a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün Katar'a gideceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar'a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün Katar'a gideceğini açıkladı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 03:12
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar'a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Körfez Krizi'nin giderilmesi için diplomatik olarak yoğun temaslarda bulunuyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün Katar'a gideceğini açıkladı.

Dün akşam geç saatlerde Burundi Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'a gideceğini ve eğer program hazırlanır ise daha sonra da Suudi Arabsitan'a geçeceğini dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşının başka bir program için ülkesinin dışında olduğunu, görüşme programı hazırlanması için büyükelçiliğin çalıştığını vurguladı.

KUVEYT'İN TURUNDAN SOMUT BİR SONUÇ ALINAMADI

Körfez'de yaşanan krizin giderilmesi amacıyla Kuveyt'in bir tur yaptığını fakat bu tur sonucu somut birşey göremediklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Körfez'de yaşanan krizin kendileri içinde sürpriz olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kendisinin krizi sona erdirmek amacıyla yoğun temas yürüttüğünü dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Ramazan Bayramı'ndan önce krizi sonlandırmak için tarafları dinleyeceğini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu'nun yaptığı bu açıklama sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan da ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün Katar'a giderek, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casin El Sani ile görüşeceği belirtildi. Açıklamada ayrıca Bakan Çavuşoğlu'nun daha sonra ise Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından da kabul edileceği vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgedeki son gelişmelerin de istişare edileceği kaydedildi.

Son Güncelleme: 14.06.2017 03:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.