İzmir'de 'Karanlığa Karşı Mizah' Festivali Sona Erdi

İzmirliler'in mizaha doyduğu festivale, Leman çizerleri ile sevilen birçok çizer yer aldı. 3. düzenlenen İzmir Mizah Festivali, katılımcılara mizah dolu 4 gün yaşattı.

İzmir'de 'Karanlığa Karşı Mizah' Festivali Sona Erdi

İzmirliler'in mizaha doyduğu festivale, Leman çizerleri ile sevilen birçok çizer yer aldı. 3. düzenlenen İzmir Mizah Festivali, katılımcılara mizah dolu 4 gün yaşattı.

05 Nisan 2017 Çarşamba 20:51
İzmir'de 'Karanlığa Karşı Mizah' Festivali Sona Erdi

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 'Karanlığa Karşı Mizah' başlıklı 3. İzmir Mizah Festivali sona erdi. İzmirliler'in mizaha doyduğu festivale, Leman çizerleri ile sevilen birçok çizer yer aldı. 3. düzenlenen İzmir Mizah Festivali, katılımcılara mizah dolu 4 gün yaşattı. Festival, 'Karikatür ve Sansür' başlığıyla hazırlanan sergiyle açıldı. Festival, Levent Cantek'in 'Popüler Kültür, Mizah ve Muhalefet' konusunu masaya yatırdığı konuşmayla devam etti. İzmirli mizahseverler, festival kapsamında düzenlenen söyleşilere büyük ilgi gösterdi.

Daha sonra Türkiye Mizah Öyküleri Antolojisi'ne kayıtlı ilk ve tek kadın mizah yazarı Canan Tan'la söyleşi gerçekleşti. Tan, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Festivali, Leman çizerlerinin de katılınıyla daha da renklendi. Leman çizerleri, festival kapsamında, '25. Yılında Bir Mizah Dergisi: Leman' başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Leman çizerleri ayrıca, katılan herkese açık olan bir karikatür atölyesi de düzenledi. Karikatüristler, hem ustalıkları, hem de hoş sohbetleri ile katılımcılarda hayranlık uyandırdı. Çizerler, okurları tarafından getirilen kitapları ve Leman dergilerini imzaladı.

Festivalde, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yöre halkıyla doğaçlama olarak çekimi yapılan deneysel-belgesel film olan 'İnat Hikayeleri' izleyenler tarafından büyük beğeniyle ve kahkahalarla takip edildi.

TUNCEL KURTİZ DE OYNAMIŞTI

2013'te hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz ile yönetmen Reis Çelik'ten oluşan iki kişilik profesyonel kadrosu dışında, tüm oyuncuları Çıldır halkı ve amatörlerden oluşan filmdeki trajikomik sahneler, izleyenleri oldukça etkiledi. Filmin gösterimi sonrası ise 'İnadına Film Çekmek' adlı belgeselle filmin kamera arkası gösterildi. 

Belgesel, Ardahan'da kış aylarında buz tutan, 2 bin rakımlı Çıldır'ın köylerinde tüm olumsuzluklara rağmen film çekmenin bir aşk olduğunu anlatıyor. 

Festivalde gösterilen bir diğer film ise Atalay Taşdiken'in 'Arama Moturu' oldu. Bu filmde ise her biri kendileri için değerli şeyleri arayan bireyleri ve bu arayışları paraya çeviren bir gencin öyküsünü anlatıyor.

Film gösterimi sonrası, yönetmenler Atalay Taşdiken ve Reis Çelik, Festival Direktörü Vecdi Sayar'ın moderatörlüğünde, 'Sinema ve Mizah' konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Festival kapsamında, DJ Murat Meriç tarafından, 'Protest Müzik ve Mizah' başlıklı dinletili söyleşi düzenlendi. Dinletide, Öztürk Serengil'den, Şanar Yurdatapan'a kadar birçok ünlü besteci ve yorumcunun eserleri dinlendi.

İzmir Mizah Festivali'nin son etkinliği ise BO Sahne tarafından sahnelenen 'Uşak, Kral ve Ötekiler' oldu.

Haber Point

Son Güncelleme: 05.04.2017 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
servet beyaz 2017-04-06 00:42:31

mizah festivali güzeldi. etkinlikler bayağı eğlenceli geçti