banner24
banner25

İzmir'de 'Şiir'le dolu iki gün

Dünya Şiir Günü dolayısıyla İzmir'de Konak Belediyesi tarafından 'Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir Sempozyumu' düzenlendi.

İzmir'de 'Şiir'le dolu iki gün

Dünya Şiir Günü dolayısıyla İzmir'de Konak Belediyesi tarafından 'Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir Sempozyumu' düzenlendi.

18 Mart 2018 Pazar 02:16
İzmir'de 'Şiir'le dolu iki gün

Dünya Şiir Günü dolayısıyla İzmir'de Konak Belediyesi tarafından 'Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir Sempozyumu' düzenlendi. 16 - 17 Mart tarihlerinde şiir severler, Selahattin Akçiçek ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan oturumları dinledi.

'Hakikat Sonrası Çağ ve Şiir Sempozyumu'nda ilk gün, değişen iklimler, değişen tarih, değişen dünya algısının içinde şiir ve edebiyatın değişerek marjinalleşen yüzü 'Çağı Şiirle Anlamak' ve 'Şimdi ve Burada'nın Şiiri başlıkları altında iki ana bölümde masaya yatırıldıç İzmirliler, 'Dünya Şiir Günü' etkinliklerine büyük ilgi gösterdi.

SÖZ ŞAİRLERDE

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan ilk gün oturum açılışında şair ve yazar Oruç Aruoba konuştu. 'Şiirden İlk Söz' başlığıyla düşüncelerini aktaran Aruoba'dan sonra, Tuğrul Keskin'in yönlendirdiği seminere geçildi.

İsmail Mert Başat, 'Firar Halindeki Gerçek Şiirin Hakikati' başlığıyla düşüncelerini dile getirdi. Hüseyin Yurttaş ise 'Çağın Şiirini Yakalamak', Veysel Çolak ise 'Bu Çağda ve Şimdinin içerisinde Şair ve Şiir' konularını ele aldı.

Günün ikinci oturumunda, Hayri Yetik'in yöneticiliğinde, Muzaffer Kale, Fergun Özelli ve Hüseyin Paker söz aldı.

PABLO NERUDA'NIN ŞİİRİ

Sempozyumun ilk günü, müzisyen ve oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı'nın '18 Şiir 18 Şarkı' adlı konseri ile son buldu. Sempatik tavırları ile geceyi renklendiren sanatçı, çocukluk anıları ile de katılımcıları güldürdü.

Arjantinli anne ve Türk bir babanın oğlu olarak 1971'de Arjantin'de doğan sanatçı, sözleri Şilili şair ve yazar Pablo Neruda'ya ait, Türkçe ismi, 'Ben uzaklardayken' adlı şarkıyı, İspanyolca seslendirdi.

ŞİİR KONUŞULDU

Sempozyumun ikinci günü, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı. İkinci gün boyu şiir konuşuldu. İzmirli edebiyat severler tarafından ilgiyle takip edilen Dünya Şiir Günü Sempozyumu'na katılan tüm konukların sunumları, tarihe not düşmek için bir kitapta toplandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.