banner24
banner25

Black Panther, 1 milyar 78 milyon dolar hasılat yaptı

Kısa süre önce dünya genelinde gösterime giren 'Black Panther' filmi, dünya çapında 1 milyar 78 milyon dolarlık rekor bir gişe hasılatına ulaştı.

Black Panther, 1 milyar 78 milyon dolar hasılat yaptı

Kısa süre önce dünya genelinde gösterime giren 'Black Panther' filmi, dünya çapında 1 milyar 78 milyon dolarlık rekor bir gişe hasılatına ulaştı.

13 Mart 2018 Salı 02:37
Black Panther, 1 milyar 78 milyon dolar hasılat yaptı

Kısa süre önce dünya genelinde gösterime giren 'Black Panther' filmi, dünya çapında 1 milyar 78 milyon dolarlık rekor bir gişe hasılatına ulaştı. Black Panther sinemalar da yerini aldığından bu yana büyük ilgi görüyor. Black Panther oyuncular da bu başarıda önemli bir pay sahibi.

Marvel Sinematik Evreni’nin yeni filmi olan Black Panther, şirketin diğer filmlerinden biri olan Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nda ortaya çıkmıştı. 

FİLMİN KONUSU

Sahip olduğu gizli bir teknoloji sayesinde Afrika'da barış ve huzur içinde yaşayan Wakanda ülkesinin prensi olan Black Panther (T'Challa), terör olayları nedeniyle babasını kaybetmek zorunda kalmıştı.

Babasının ölümü ile Siyah Panter kostümünü giyen T'Challa, süper kahramana dönüştü. Yeni Wakanda Kralı, halkına geri döner. Wakanda Kralı Siyah Panter'i ve tüm dünyayı tehlikeli bir mücadeleye iten bu eski düşmana karşı müttefikler bir araya gelir.

Black Panther filmi ile Marvel Sinematik Evreni bünyesinde 1 milyar dolarlık gişe hasılatını geçen toplam 5 film oldu. Bu filmler Black Panther, The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3 ve Captain America: Civil War olarak şirketin beyaz perdede inanılmaz bir başarıya imza atmasını sağlamış oldular.

BLACK PANTHER, 200 MİLYON DOLAR BÜTÇE İLE ÇEKİLDİ

Dünya çapında müthiş bir gişe hasılatını yakalayan film, 200 milyon dolarlık bütçe ile çekildi. Film sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), 562 milyon dolar gişe hasılatı yaptı. Ayrıca uluslar arası çapta 516 milyon dolar, Çin'de ise 66 milyon dolar civarında bir gişe hasılatı elde etti.

Çok yakında Black Panther karakteri, Avengers: Infinity War filminde yeniden sinema severlerle buluşacak. Bu yeni filmin vizyon tarihi ise 27 Nisan 2018 olarak açıklanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.