banner24
banner25

Mesut Özil'den asist rekoru

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil, ligde yaptığı 50 asist ile bu alanda yeni bir rekor kırdı.

Mesut Özil'den asist rekoru

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil, ligde yaptığı 50 asist ile bu alanda yeni bir rekor kırdı.

13 Mart 2018 Salı 03:15
Mesut Özil'den asist rekoru

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil, ligde yaptığı 50 asist ile bu alanda yeni bir asist rekoru kırdı.

50 asist yapan futbolcu olma özelliğine hızla ulaşan Mesut Özil, Eric Cantona'ya ait olan 143 maçta 50 asist rekoruna 141 maç ile ulaşarak en çok asist yapan futbolcular arasına girdi ve tarihe geçti.

SON MAÇI 3-0 KAZANDILAR

Premier Ligi maçında karşı karşıya geldikleri Watford'u 3 - 0 mağlup ederek hem önemli bir üç puan kazanan Arsenal, gerekse başarılı oyuncuları Mesut Özil'in asist rekoruyla ayrı bir başarıya daha imza attı.

MESUT ÖZİL BU SEZON 25 MAÇTA 8 ASİST, 4 GOL PERFORMANSI SERGİLEDİ

Mesut Özil, Arsenal'de bı sezon sahaya çıktığı 25 maçta, 8 asist ve 4 gollük performansa ulaştı. Arsenal'in 3-0 kazandığı maçın golleri ise Shkodran Mustafi, Henrikh Mkhitaryan ve Pierre-Emerick Aubameyang'dan geldi.

Bu skorla Arsenal Premier Lig'de puanını 48'e çıkarırken, rakibi Watford ise 36 puanda kaldı. Arsenal, Premier Lig'de 6.'cı sırada bulunuyor ve aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için mücadele ediyor.

ZONGULDAK'TAN ALMANYA'YA YERLEŞEN BİR AİLE

Mesut Özil, 1988 Almanya doğumlu. Yıldız futbolcunun ailesi ise 1970'li yıllarda Zonguldak'tan Almanya'ya yerleşmişti.

1995 ile 2006 yıllarında bir çok takımda forma giyen başarılı futbolcu, 2006'da Schalke 04 takımının A takımına geçerek profesyonel kariyerine adım atmıştı. Werder Bremen, Real Madrid ve son olarak Arsenal forması giyen Özil, aynı zamanda Almanya milli takım formasını da giyiyor.

ARSENAL KENDİ SAHASINDA BİNİNCİ GOLE ULAŞTI

Mesut Özil asist rekorunu kırarken, takımı Arsenal'de Premier Ligi'nde kendi evinde 1000.'ci gole ulaşma başarısını sergiledi. İngiliz Premier Ligi'nde kendi sahasında en çok golü atan ekip ise Manchester United. Manchester United, kendi evinde bin 66 gol attı. Bu takımı sırası ile Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Tottenham izliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.