banner24
banner25

'Yol Güvenliğinde Hedef: Trafikte Yüzde 100 Yaşam'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin yol güvenliğinde yeni hedefin trafikte yüzde 100 yaşam olduğunu söyledi.

'Yol Güvenliğinde Hedef: Trafikte Yüzde 100 Yaşam'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin yol güvenliğinde yeni hedefin trafikte yüzde 100 yaşam olduğunu söyledi.

06 Temmuz 2017 Perşembe 19:31
'Yol Güvenliğinde Hedef: Trafikte Yüzde 100 Yaşam'

Başbakan Binali Yıldırım, Trafikte yüzde 100 yaşam projesi kapsamında Ankara'da konuştu. Yıldırım, “Yasaklamakla ceza vermekle tehdit etmekle elde edeceğiniz başarı sınırlıdır. Alt yapı adına çok ciddi adımlar attık. Geçtiğimiz 14 yıl içinde ulaşımda ciddi işler yaptık.” dedi.

Türkiye'nin yol güvenliğinde yeni hedefinin trafikte yüzde 100 yaşam olduğunu belirten Yıldırım, “Daha fazla refah için daha fazla gelişme için daha fazla insanların mutluluğu için harcamamamız gereken kaynağı kazalarda kaybediyoruz. Trafik kazalarındaki can kaybı terörden fazla. Dünyanın en güzel yolunu yapabilirsiniz, ama insan faktörünü işin içine koymazsanız yaptığınız bütün bu çalışmalar değersiz hale gelebilir. Yollardaki kazaların birinci sebebi insan hatası. Yüzde 90'a yaklaşıyor. Ne yapmamız lazım? Eğitmemiz lazım.Trafik terörüyle hep birlikte mücadele edelim.”

Yıldırım, “Bizim inancımızda bir kişiyi yaşatmak bütün insanlığı yaşatmaya değerdir. Olumsuzlukları ön plana çıkarmayacağız. Güzel işleri ön plana çıkaracağız. Dolayısıyla pozitif gündemi AB ile Türkiye arasında daha fazla görünür hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.

‘TRAFİKTE HIZ FELAKETTİR İNTERNETTE HIZ BEREKETTİR’

Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

“Biz yolları yaparken yolları açarken bir şey söyledik. Ey vatandaş biz yolları sizin için yaptık hayat kalitenizi arttırmak için yaptık. Ama şunu unutmayın yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. Bir kural daha zikrettik, bunun da patenti bana aittir. Yollarda trafikte hız felakettir internette hız berekettir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.