banner24
banner25

Uçaklarda Tablet Yasağı Kalkıyor

ABD ve İngiltere uçuşlarındaki elektronik cihaz yasağı yarın kalkıyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "ABD uçuşlarındaki tablet yasağı kalkacak. Tablet yasağı Çarşamba günü kaldırılacak" dedi.

Uçaklarda Tablet Yasağı Kalkıyor

ABD ve İngiltere uçuşlarındaki elektronik cihaz yasağı yarın kalkıyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "ABD uçuşlarındaki tablet yasağı kalkacak. Tablet yasağı Çarşamba günü kaldırılacak" dedi.

04 Temmuz 2017 Salı 05:53
Uçaklarda Tablet Yasağı Kalkıyor

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan ABD'ye yapılan uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağı yarın kalkıyor. Kararı Twitter hesabından duyuran Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Amerika seferlerine uygulanan elektronik cihaz yasağının 5 Temmuz Çarşamba günü kalkmasını bekliyoruz. Teşekkürler @UDHB @SHGM @dhmikurumsal” paylaşımını yaptı. Yasağın kalkmasında Atatürk Havalimanı’na getirilen tomografi cihazlarından geçirilen elektronik aletlerin tamamının daha sonra bomba tespit dedektöründen geçirilecek olması etkili oldu. İngiltere Havacılık Güvenlik Uzmanları dün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yasaklara ilişkin uygulamaları yerinde kontrol ederek, incelemelerde bulundu. 2 kişilik ekip, tüm havalimanında alınan güvenlik tedbirlerini yerinde test etti.

BAKAN ARSLAN AÇIKLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “ABD uçuşlarındaki tablet yasağı kalkacak. Tablet yasağı Çarşamba günü kaldırılacak” açıklamasında bulundu.

İNGİLTERE DE KALDIRACAK

Herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı belirtilirken, İngiltere uçuşlarındaki elektronik cihaz yasaklarının heyetin incelemesinden sonra kalkacağı bildirildi. Ekip, İngiltere uçuşlarındaki tüm kontrol ve yasakları yerinde gözlemledi. Ekibin incelemeleri 2 gün sürecek. Uçuş yasaklarının kaldırılmasıyla ilgili ABD’li ekibin ise bugün incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

YARIN KALKIYOR

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentinden yapılan uçuşlardaki kısıtlama dün kaldırılmıştı. Tepkilere yol açan kısıtlamalar sonrası Türk Hava Yolları kısıtlama getirilen elektronik eşyaları özel operasyonlara taşımaya başladı ve business class yolcularına da uçuşta bilgisayar dağıttı. İstanbul Atatürk Havalimanı’na da kısıtlamanın kalkması adına ABD yolcularının kabin bagajlarının taranması adında 3 boyutlu tarayıcılar getirildi. ABD’ye uçuşlara ek güvenlik önlemleri kapsamında kabin bagajları için tomografi cihazlarının da gelmesiyle Türkiye’den de uçuşlarda kısıtlama yarın son bulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.