banner24
banner25

Google Hollanda'dan 10 Yıl Enerji Satın Alacak

Dünya internet devi Google, önümüzdeki 10 yıl boyu Hollanda'dan elektrik enerjisi satın alacak.

Google Hollanda'dan 10 Yıl Enerji Satın Alacak

Dünya internet devi Google, önümüzdeki 10 yıl boyu Hollanda'dan elektrik enerjisi satın alacak.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 20:21
Google Hollanda'dan 10 Yıl Enerji Satın Alacak

Dünya internet devi Google, önümüzdeki 10 yıl boyu Hollanda'dan elektrik enerjisi satın alacak. Hollanda'nın en büyük güneş enerjisi santrali tarafından üretilen elektriğin tamamını satın alacak olan Google, böylece 10 yıl boyunca Hollanda'dan enerji satın alacak.

GOOGLE'DEN HOLLANDA'DA YENİ VERİ MERKEZİ

Hollanda'da, yüzlerce sunucudan oluşan yeni bir veri merkezi inşa eden internet devi Google, ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlamak amacıyla Hollanda ile anlaşmaya imza attı. Google bu haberi, enerji şirketi olan Eneco ile birlikte duyurdu.

TAMAMI YENİLENEBİLİR ENERJİ

İnternet devi Google, bu sene içinde tüm veri merkezleri ve ofislerinde kullandığı elektrik enerjisinin tamamını güneş enerjisinden ve rüzgardan elde etmek istiyor.

Google, Eneco ile gerçekleştirdiği kontratın finansal detayları ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Google Avrupa Enerji Müdürü Marc Oman, yaptıkları anlaşma ile birlikte Google'ın belki de yıllarca enerji ihtiyacını buradan karşılayacağını dile getirdi.

HOLLANDA DENİZE KURULAN ENERJİ SANTRALLERİNE 12 MİLYAR AVRO YATIRIM YAPTI

Hollanda, yenilenebilir enerji alanında yaptığı yatırımların karşılığını alıyor. Yapılan anlaşma Hollanda'nın yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımların hemen arkasından geldi. Hollanda'da, 2017'de denize kurulan rüzgar santrallerine 12 milyar Avro yatırım yapıldı.

GOOGLE'IN AVRUPA'DAKİ DÖRT VERİ MERKEZİNDEN BİRİ

Google, yaklaşık 600 milyon Avro değerinde olan Eemshaven veri merkezi 2016 yılından açılmıştı. Eemshaven, Google'ın Avrupa'da dört veri merkezinden biri konumunda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.